Foto: morgueFile

Par kredītrisku vadības un parādu piedziņas uzņēmuma SIA "Creditreform Latvijā" lielāko akcionāru kļuvusi Norvēģijas kompānija AS "B2Holding", informē Latvijas uzņēmuma pārstāve Maruta Broka.

Kā liecina "Lursoft" datu bāzes informācija, līdzšinējie uzņēmuma īpašnieki ir Māris Baidekalns un Boriss Sabitovs, kam katram pieder 49,75% kapitāldaļu. Savukārt 0,5% daļu īpašnieks ir Vācijā reģistrētais uzņēmums "Verband Der Vereine Creditreform".

Broka informē, ka "B2Holding" darbības joma ir kredītportfeļu iegāde un apsaimniekošana Eiropā. Tas paredzējis arī turpmāk Skandināvijā un Baltijas valstīs aktivizēt savu darbību restrukturizēšanai paredzēto gan banku, gan nebanku kreditoru kredītportfeļu un parādsaistību iegādē un apsaimniekošanā.

"Delfi" jau vēstīja, ka šī Norvēģijas uzņēmuma meitas sabiedrība SIA "B2Kapital" pārņēma arī bankrotējušās AS "Latvijas Krājbanka" patēriņa kredītportfeli ar 11 000 parādsaistību lietām. To pašlaik apkalpo "Creditreform Latvijā".

Plānots, ka pēc notikušā darījuma, "Creditreform Latvijā" vadībā paliks iepriekšējā valde, proti, Baidekalns un Sabitovs, to papildinot ar jaunā akcionāra pārstāvi.

"Mēs arī turpmāk plānojam izvērst savu darbību gan Baltijas valstu gan Centrālās un Austrumeiropas reģionā un turpināsim aktīvi iepirkt parādsaistību portfeļus gan no banku gan nebanku sektora kreditoriem. Taču mēs sniedzam arī cita veida pakalpojumus un grupas uzņēmumu ietvaros ir interese attīstīt faktoringa, rēķinu iekasēšanas, nodrošināto parādsaistību portfeļu apkalpošanas un citus finanšu pakalpojumus," skaidro "B2Holding" valdes priekšsēdētājs Olavs Daens Zāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!