Foto: LETA
Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pirmdien pasludināja Saulesdārza privatizētāja sporta klubu uzņēmuma SIA "Ķeizarmežs" maksātnespēju.

Kā informēja tiesas pārstāvis Jānis Jaksons, pirmdien tiesa izbeigusi "Ķeizarmeža" tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) lietu un pasludinājusi maksātnespējas procesu, jo likums paredz izbeigt TAP lietu un pasludināt maksātnespēju, ja gada laikā otro reizi ierosināta TAP lieta, bet tiesiskā aizsardzība uzņēmumam nav noteikta.

Par "Ķeizarmeža" administratoru apstiprināts Arvīds Bogomols.

Pirmdien pasludinātais spriedums nav pārsūdzams.

Jau ziņots, ka "Ķeizarmežs" ar tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu tiesā vērsās jau 2011.gada septembrī. Tiesa pieteikumu pieņēma, taču deva laiku līdz 2.novembrim tiesiskās aizsardzības pasākumu plāna saskaņošanai.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, 84% uzņēmuma īpašnieks ir uzņēmējas un Latvijas Futbola federācijas prezidents Guntis Indriksons. 16% daļu pieder Aivaram Tropam. Uzņēmuma valdes loceklis ir Kaspars Gabrāns.

1994.gadā izveidotā uzņēmuma pamatkapitāls ir 103 750 lati.

2009.gadā firmas apgrozījums bija 0,4 miljoni latu, bet gadu tā noslēdza ar 0,46 miljonu latu zaudējumiem. 2008.gadā "Ķeizarmežs" apgrozīja 0,91 miljonu latu un gadu noslēdza ar 0,14 miljonu latu peļņu.

1994.gada jūlijā "Ķeizarmežs" pārņēma savā pārziņā bijušo Rīgas Vagonu rūpnīcas (RVR) stadionu.

RVR stadions vienmēr ir ieņēmis nozīmīgu vietu Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona kultūras, izglītības un sporta dzīvē. Sporta bāzi izmantoja Mežaparka skolu audzēkņi un dažādi profesionāli sportisti, komandas, kā arī ar sportu saistīti cilvēki.

Uz RVR sporta bāzes pamata tika radīts jauns sporta un atpūtas komplekss "Ķeizarmežs".

Kā ziņots, "Ķeizarmežs" iepriekš pauda vēlmi privatizēt daļu Saulesdārza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!