Foto: LETA

Nacionālā aviokompānija ir Latvijas pluss, tādēļ "airBaltic" ir jābalsta un jāattīsta, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam "Baltic Business Service" teica Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Viņaprāt, Eiropas Komisijas (EK) viedoklis, ka "airBaltic" ir jāatrod investors un EK sāktā izmeklēšana par valsts atbalsta piešķiršanu nav saprotams. "Ja runājam par "airBaltic", jāatzīst, ka man EK pieeja šķiet nesaprotama, jo acīmredzami gaisa pasažieru pārvadājumi nav bizness, tā drīzāk ir infrastruktūra. Tā tam vajadzētu pieiet un tā arī to vērtēt, ja tajos neinvestē, to attīstība nav iespējama. Vismaz man ir tāda sajūta, ka gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas varētu pagriezt šo jautājumu pozitīvā virzienā, jo Eiropas Parlamentā varētu parādīties cilvēki, kas sāks uz šīm lietam skatīties savādāk,"  teica Bērziņš.

Prezidents arī uzskata, ka valstij ir jāsaglabā īpašumā "airBaltic". "Manuprāt, valsts, sevišķi Latvijas, interesēs ir, lai mums būtu šī aviokompānija, mūsu interesēs ir to balstīt un attīstīt. Nacionāla aviokompānija ir mūsu pluss. Piemēram, ja runājam par zemēm, uz kurām varam likt uzsvaru attīstībai nākotnē, jāsaprot, ka, ja nebūtu mums šīs aviokompānijas, uzturēt kontaktu ar šīm valstīm būtu krietni sarežģītāk,"  atzina Bērziņš.

Viņš izteica cerību, ka jaunā valdība atgriezīsies pie šī jautājuma. "Tāpēc domāju, ka jaunā valdība no jauna paskatīsies uz šo jautājumu un mēģinās risinājumus atrast. Tas tomēr ir ļoti būtiski ne tikai Latvijai, jo "airBaltic" faktiski ir visas Baltijas savienotājs ar pasauli," norādīja Bērziņš.

Jau vēstīts, ka EK sākusi izmeklēšanu, vai Latvijas valsts sniegtais atbalsts "airBaltic" ir bijis tiesisks. Tāpat valdība jau vairāk nekā gadu meklē aviokompānijai investoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!