Foto: LETA
Viens no lielākajiem graudu pārstrādātajiem Baltijā AS „Rīgas Dzirnavnieks” turpinājis uzlabot uzņēmuma eksporta rādītājus un pērn palielinājis eksporta finanšu apgrozījumu par 19% salīdzinājumā ar 2011.gadu, portāls “Delfi” uzzināja uzņēmumā.

Visstraujāk eksporta apgrozījums pieaudzis tādos ilggadējos eksporta tirgos kā  Igaunijā un Lietuvā. Pērn nozīmīgs notikums „Rīga Dzirnavnieks" vēsturē bija eksporta uzsākšana industriālo produktu segmentā uz Čehiju.

 Uzņēmumā norāda, ka no kopējā uzņēmuma apgrozījuma eksports veido gandrīz 30%. „Rīgas Dzirnavnieks" patēriņa un industriālās produkcijas ārvalstu noieta tirgi ir Lietuva, Igaunija, Somija, Krievija un tagad arī Čehija.

Pērn „Rīgas Dzirnavnieks" eksports pieaudzis visos eksporta tirgos, bet visstraujāk - uz Igauniju. Uz šo valsti uzņēmuma eksports no kopējā apgrozījuma pieauga par 32%, uz Lietuvu - par 23%, bet uz Somiju - par 20%.  

„Rīgas Dzirnavnieks" visvairāk eksportētā produkcija ir „AXA" graudaugu pārslas un ātri pagatavojamās biezputras. Industriālo produktu segmentā vislielāko eksporta apjomu veido auzu pārslas. Investējot kliju granulēšanas līnijā, pērn šajā segmentā tika uzsākta kviešu kliju lopbarības granulu ražošana, kas ļauj efektīvi realizēt graudaugu atlikumus no miltu ražošanas procesa.

„Rīgas dzirnavnieks" ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Baltijā.

Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem „Hercogs", „Herkuless" un „AXA". Uzņēmums ietilpst "Lantmännen" koncerna sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!