Foto: Delfi Foto
Liepājas tiesa otrdien paziņos nolēmumu metālapstrādes uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" maksātnespējas lietā, informēja tiesā.

Ar pieteikumu tiesā vērsās kompānija "Elme messer metalurgs". Maksātnespējas lieta ierosināta 16.decembrī.

Par tiesnesi lietas izskatīšanai nozīmēta Maija Jansone.

"Elme Messer metalurgs" valdes loceklis Silvis Fridrihsons sacīja, ka maksātnespējas pieteikums iesniegts tādēļ, ka "KVV Liepājas metalurgs" nav maksājis uzņēmumam par piegādāto gāzi. Viņš gan neatklāja, kāds ir parāda apmērs un periods, kurā nav maksāts par gāzes piegādi, vien izpauda, ka parāda summa rakstāma ar sešciparu skaitli.

Atbilstoši Latvijas Televīzijas raidījuma "Dienas Ziņas" vēstītajam " KVV Liepājas metalurgs" ir parādā "Elme Messer metalurgam" 1,27 miljonus eiro.

"Elme Messer metalurgs" ražo medicīniskās un industriālās gāzes, kuras izmanto metalurģijā, metālapstrādē, pārtikas rūpniecībā, elektronikas ražošanā un citur. Uzņēmums nodrošina "KVV Liepājas metalurgu" ar tehnisko skābekli.

Kompānija pērn strādāja ar 104 tūkstošu eiro apgrozījumu un 1,449 miljonu eiro zaudējumiem. "Elme Messer metalurgs" pieder Igaunijas uzņēmumam "Elme Messer Gaas".

Jau rakstīts, ka 2014.gada 2.oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu "KVV Group". Ukrainas kompānija par "Liepājas metalurga" pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!