Foto: Publicitātes foto

AS "Valmieras stikla šķiedra" nerevidētie dati liecina, ka 2012.gadā sasniegts bruto rekordapgrozījums uzņēmuma līdzšinējā pastāvēšanas laikā - 51,25 miljoni latu, kas ir pieaugums par aptuveni 7% pret analogo periodu 2011.gadā, teikts uzņēmuma paziņojumā "NASDAQ OMX Riga".

Ņemot vērā šos rādītājus, uzņēmuma vadība saglabā iepriekš izteiktās prognozes, ka 2012.gada akciju sabiedrības tīrā peļņa varētu sasniegt 2,65 miljonus latu.

"Lai noturētu izaugsmi, jābūt aktīviem, jāinvestē jaunās tehnoloģijās, kas veicina pieprasītāko produktu ražošanas apjomu un kvalitātes palielināšanos. 2012.gadā "Valmieras stikla šķiedra" turpināja savu attīstības ceļu, stiprināja pozīcijas tirgos un kāpināja apgrozījumu, sasniedzot jaunus rekorda skaitļus, lai nākotnē tiektos uz vēl labākiem rezultātiem un spētu klientiem piedāvāt aizvien efektīvākus produktus ar augstu pievienoto vērtību," uzsver "Valmieras stikla šķiedra" valdes priekšsēdētājs Andris Oskars Brutāns.

Paziņojumā biržai teikts, ka pagājušais gads "Valmieras stikla šķiedrai" ir bijis nozīmīgs arī ar to, ka pabeigta jaunās stikla kausēšanas krāsns būvniecība, kas nodrošinās stikla šķiedras ražošanas jaudas un kvalitātes paaugstināšanos. Paralēli biznesa rezultātiem "Valmieras stikla šķiedra" atzīta par labāko darba devēju Vidzemē, kā arī par vienu no ilgtspējīgākajiem uzņēmumiem Latvijā.

Jaunās ražotnes izveide sākās 2012.gada sākumā, kopējās investīcijas sasniedza vairāk nekā 4,5 miljonus latu. Jaunā stikla šķiedras vienstadijas krāsns paredzēta speciāla stikla ražošanai, vienlaikus minimizējot uzņēmuma ražošanas izmaksas, modernizējot procesus un iegūstot augstas pievienotās vērtības produktu.

Jau ziņots, ka 2011.gadā uzņēmuma vēsturē tika sasniegts iepriekšējais apgrozījuma rekords - 47,7 miljoni latu.

"Valmieras stikla šķiedra" dibināta 1996.gada 7.decembrī. Akciju sabiedrības dibināšanas brīdī 49% akciju piederēja Vācijas firmai "Glasseiden Oschatz GmbH", 20% - darbiniekiem, bet vēl 22,95% - dažādām juridiskām un fiziskām personām, kuras akcijas iegādājās publiskā piedāvājumā.

Līdz 1996.gada 7.decembrim darbojās valsts "Valmieras stikla šķiedras rūpnīca", kura dibināta 1963.gada jūlijā.

Patlaban uzņēmuma akcijas pieder "Vitrulan International GmbH" - 36,20%, "P-D Glasseiden Oschatz GmbH" - 26%, "P-D Management Industries-Tehnologies GmbH" - 23,93%.

"Valmieras stikla šķiedras" akcijas tiek kotētas "NASDAQ OMX Riga" Otrajā sarakstā kopš 1997.gada 24.februāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!