Foto: Publicitātes foto

AS ”Valmieras stikla šķiedra” (VSŠ) teritorijā turpinās darbs pie trešās stikla kausēšanas krāsns būvniecības ar vienstadijas metodi. Jaunās ražotnes izveide uzsākta 2012.gada sākumā, un kopējās investīcijas sasniedz vairāk nekā 4,5 miljonus latu. Ražotnes atklāšana plānota šī gada izskaņā, informēja uzņēmums.

Jaunā stikla šķiedras vienstadijas krāsns paredzēta speciāla stikla ražošanai, vienlaikus minimizējot uzņēmuma ražošanas izmaksas, modernizējot procesus un iegūstot augstas pievienotās vērtības produktu. Krāsns būvniecības procesā tiek pielietotas jaunākās un progresīvākās tehnoloģijas, ražotni veidojot videi draudzīgu. Sagaidāms, ka tā būs energoekonomiska, samazinot energoresursu patēriņu par 40%, un efektīva, nodrošinot par 50% augstāku ražību un lietderīgi izmantojot visus ražošanas pārpalikumus.

Uzņēmums atzīst, ka pēdējo gadu laikā aizvien straujāk ir attīstījusies rūpnieciskā tekstila industrija un ar to saistītie tirgi, pieaudzis pieprasījums pēc tās dažādajiem produktiem, tāpēc, darbinot divas stikla kausēšanas krāsnis, ar VSŠ grūtībām spēja apmierināt pieprasījumu.



Kopumā jaunās stikla kausēšanas krāsns izveides projektā tiek investēti 4,57 miljoni latu, no kuriem 976 tūkstoši ir Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras līdzfinansējums un 3,6 miljoni AS ”Valmieras Stikla šķiedra” līdzekļi. Plānots, ka jaunās krāsns izveide tiks pabeigta līdz šī gada decembrim, vienlaikus uzsākot tās darbību.

AS ”Valmieras stikla šķiedra” jau 50 gadus vietējam un ārvalstu tirgiem piedāvā produktus, kas tālākā apstrādē pārtop dažādos karstuma un tehniskās izolācijas materiālos. 96% produkcijas eksportē uz 32 pasaules valstīm.

Stikla šķiedra tiek pielietota, izmantojot tās dielektriskās, skaņas un siltumizolācijas īpašības, kā arī noturību pret ķīmisku un bioloģisku iedarbību, un tā sastopama sadzīves tehnikā un elektronikā, me¬dicīniskajā aprīkojumā, autobūvē un celtniecībā, arī specifis¬kās nozarēs -aviācijā, kosmosa industrijā un militārā rūpniecībā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!