Pirmdien, 1.septembrī, Ventspils graudu terminālis nosūtīja ostas vēsturē lielāko kviešu kuģa partiju tālākam eksportam, portāls "Delfi" uzzināja AS "Ventspils Grain Terminal".

76 606 tonnas Latvijas kviešu uz sava borta uzņēma Panamas kuģis "Santa Cruz" tālākai transportēšanai uz Tuvajiem Austrumiem. Rekordlielo kviešu kuģa partiju, kas līdzvētīga 1100 piekrautiem dzelzceļa vagoniem jeb 20 piekrautiem vilcieniem, nosūtīja Latvijā lielākais graudu eksportētājs "Latraps".

Iepriekšējais pārkrautās graudu kravas rekords Ventspils ostā uzstādīts 2013.gadā, kad uz Irānu tika nosūtīta 71500 tonnu liela krava.

Ņemot vērā pieaugošo Latvijas un ārvalstu partneru pieprasījumu pēc lielu kuģu partiju pārkraušanas, terminālis plāno īstenot vērienīgu investīciju projektu vairāk nekā 10 miljonu eiro vērtībā. Tā ietvaros plānots palielināt noliktavu uzglabāšanas jaudu līdz 130 tūkstošiem tonnu, kā arī uzlabot pārkraušanas tehnoloģiju un putekļu slāpēšanas sistēmu.

Akciju sabiedrība "Ventspils Grain Terminal" Ventspils brīvostā darbojas kopš 2005.gada un ir kompānija ar 100% Kazahstānas kapitālu. Termināļa caurlaides spēja ir 1,5 miljoni tonnas graudu kravu gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!