Foto: LETA
Ja sabiedriskā doma par Latvijas pievienošanos eirozonai nemainīsies, tad eiroparlamenta deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK) nākotnē paredz milzīgus politiskos riskus.

Taujāts par sabiedrības skeptisko noskaņojumu pret eiro ieviešanu, Zīle aģentūrai LETA sacīja, ka jāmēģina mainīt sabiedrisko doma un valdībai ar Latvijas Banku kopā tas varētu izdoties.

Savukārt atbildot uz jautājumu, vai 2014.gads ir īstais brīdis, kad Latvijai jāpievienojas eirozonai, Zīle sacīja, ka nevar paredzēt visu, kas notiks ar eirozonu, lai gan jau tagad Latvija cieši saistīta ar eirozonu.

Tomēr, runājot par termiņiem, Zīle skaidroja, ka nākamgad Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) jāsūta vēstule Eiropas Centrālai bankai (ECB) ar lūgumu sagatavot Latvijai konverģences ziņojumu, pēc tam jāsaņem Eiropas Komisijas ziņojums.

"Es nevaru iedomāties situāciju, ka brīdī kad eirozona krīzei vēl nav pāri, Eiropas Komisija atvērs durvis Latvijai, bet mēs pateiksim nē. Tā nenotiks, to mēs labi saprotam," uzsvēra deputāts.

Jau ziņots, ka Latvija plāno iestāties eirozonā 2014.gada janvārī.
Kā ziņots, Latvijas faktu augustā veiktā aptauja liecina, vairāk nekā puse - 59% - Latvijas iedzīvotāju neatbalsta eiro ieviešanu Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!