Foto: Shutterstock
Nav noslēpums, ka jaundzimušie prasa nedalītu vecāku uzmanību, kā arī viņu ienākšana jaunajā ģimenē liek pieaugušajiem pārskatīt naudas plūsmu. Pamperi, drēbītes, citi sīkumi… Tas viss kopā veido ievērojamu summu, tāpēc jācenšas rast risinājumi, kādā veidā ietaupīt – lūk, portāla "Parents" piedāvātie varianti!

Iepērcies internetā. Svarīgi atcerēties, ka pirmajos dzīves mēnešos jaundzimušajiem nemaz tik daudz nav vajadzīgs, taču vecāki, gribot kā labāk, pārspīlē ar dažādu lietu iegādi. Daudz preču internetā var iegādāties lētāk, tāpēc vērts atrast kādu uzticamu vietni un pameklēt mantas tur. Reizēm dažādas mājaslapas nosaka minimālo summu, par kādu preces jāiegādājas, taču tas nav arī slikts variants ilgtermiņā – par konkrētu lietu iegādi nevajadzēs domāt ilgāku laiku.

Pamperu pirkšana. Bez pamperiem neiztikt nekādi, tāpēc ievērojama summa tiek iztērēta tieši to iegādei. Portāla eksperti min, ka sākumā der izmēģināt dažādus veidus un paskatīties, kuri vislabāk der (ja der vairāki, tad nepieturēties tikai pie viena ražotāja). Pamperi ir viena no precēm, kam nemitīgi ir atlaides – ja vienā veikalā tās neatrodi, tad kādā blakus, iespējams, varēsi iegādāties nocenotu preci un ietaupīt.

Foto: Shutterstock

Aizņemies. Ne velti ir teiciens, ka "bērni aug kā sēnes pēc lietus". Vecāki savam ilgi gaidītajam mazulīti grib likt justies aprūpētam un mīlētam jau no pirmajiem elpas vilcieniem, taču svarīgākā ir vecāku klātbūtne, ne mantas un drēbes.

Tu noteikti vari ietaupīt līdzekļus, ja nepirksi visu laiku jaunas lietas, jo pēc brīža mazais jau no konkrētā vecuma būs izaudzis un tūdaļ vajadzēs jaunas. Apzini draugus, radus, paziņas un pajautā, vai viņiem nav saglabājušās kādas drēbītes no viņu bērniem, kuras varētu uz kādu brīdi iedot nēsāšanai tavai atvasei. Naudas ietaupīšana garantēta!

Foto: Shutterstock

Izvirzi prioritātes. Jaunās māmiņas zina, cik ļoti grūtniecības laikā gribas izpirkt visus bērnu veikalus, bet tas nebūt nav nepieciešams – svarīgi ir radīt komfortablu vidi, taču dažādas ekstras būs nepieciešamas, kad mazais sāks spēlēties un vairāk apzināt pasauli. Kad ķipars vēl ir pavisam maziņš, nepārspīlē ar mantu iegādi. Iespējams, risinājums ir doties kopā ar kādu draudzeni vai paziņu uz veikalu, kurš pakonsultēs vai "ar vēsu prātu" norādīs uz lietām, kuras šobrīd nav nepieciešamākās.

  • Te izlasi, kādai būtu jābūt zīdaiņa pirmajai garderobei.

Divi vienā. Mūsdienās daudz kas ir pārtaisīts un pielāgots, tāpēc iespējams atrast "divi vienā" mantas. Piemēram, runājot par ratiņiem, iespējams atrast tādus, no kuriem var arī gultiņu izņemt no ratiem laukā. Ar šo preču iegādi nav jāsteidzas, ņemot vērā, ka tās izmantosi ilgtermiņā, tāpēc vērts izvērtēt dažādus variantus, nevis ķert pirmo, kas iepatīkas.

  • Šeit atradīsi 10 interesantus faktus par jaundzimušo miegu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!