Foto: Shutterstock
Tavs mazulis aug. Pirmie soļi, pirmie vārdi, tas viss ir tik burvīgi, taču vienu jauku dienu tu apjēgsi, ka tavs mazais ir ne tikai apbūris tavu sirdi, bet arī diktē parādi visiem ģimenes locekļiem.

Kādā brīdī var izrādīties, ka tu pat soli nedrīksti paspert bez monarha atļaujas. Mazais tirāns mājās ir noteicis savus noteikumus un itin nemaz nedomā piekāpties. Lūk, portāls Deti.mail.ru apkopojis pašas interesantākās bērnu izvirzītās prasības, par kurām, iespējams, tu vēl tikai uzzināsi, kad tavējais būs nedaudz paaudzies!

Protams, ar šīm prasībām vecākiem būs jātiek galā, izmantojot audzināšanas metodes, bet sākotnēji droši vien mazā diktatūra tev radīs smaidu.

  • Tavs šķīvis ar ēdienu ir mans šķīvis ar ēdienu. Taču mans šķīvis ar ēdienu nepavisam nav tavs šķīvis ar ēdienu. Pat tajā gadījumā, ja abos šķīvjos atrodams viens un tas pats ēdiens. Dažreiz ir atļauts tavu ēdienu ielikt tēta šķīvī un ar to pabarot mani. Un vispār: viss ēdiens ir mans, bet tu vari badoties.
  • Tu nedrīksti tualetē palikt viena. Es uzmanīgi sekoju līdzi tavai kustībai pa māju, un, ja tu naivi ceri, ka varēsi aiziet uz tualeti un palikt tur viena aiz aizvērtām durvīm, tad velti. Es tev klauvēšu pie durvīm tā, ka ilgi tu tur nepasēdēsi.
  • Ja tu mājās aizmirsīsi rezerves autiņbiksītes, es obligāti piekakāšu bikses. Lai tu nebūtu tik aizmāršīga.
  • Tev jālasa man priekšā viena un tā pati grāmata tik reižu, cik es to gribēšu. Un es gribēšu ļoti, ļoti daudz reižu. Un pat nedomā izlaist kaut vienu vārdiņu vai zilbīti.
  • Es vienkārši tāpat nevarēšu aizmigt, tādēļ tev man jānodzied trīs dziesmiņas, pēc tam jāatnes ūdentiņš, jāizsēdina man apkārt mantiņas noteiktā kārtībā. Jā, un neaizmirsti par pudelīti ar pienu.
  • Ja man gribēsies visu dienu staigāt ar atvērtu lietussargu, es ar to arī staigāšu. Man vienalga, vai līst vai nelīst. Tas pats attiecas uz mīļāko kleitu. Kāpēc gan ar to nevarētu gulēt?
  • Es nesēdēšu savos ratos. Tā vietā es stumšu tukšus ratiņus. Un nemaz nedomā man palīdzēt.
  • Ja tu man gatavo sviestmaizi, sākumā pavaicā, cik kumosiņos to sagriezt. Ja nepavaicāji un sagriezi veltīgi, vaino sevi – vari iet gatavot jaunu sviestmaizi.
  • Es vienmēr guļu ar sarkano lāpstiņu, zobu pastas tūbiņu un diviem dinozauriem zem sāna. Neaizmirsti par to.
  • Mani sauc (no rīta izdomāts vārds). Es atsaucos tikai uz šo vārdu, centies to atcerēties. To vārdu, ko tu man ar tēti izdomāji, vari aizmirst. Un nekādā gadījumā to nemaz neatgādini.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!