Foto: Publicitātes foto
Lieli, balti sniegoti lauki viz saules staros, atspīdot kā pasakā! Pirmais nelielais pauguriņš un ragaviņu švirkstoņa, ieguļos sniegā. Bērnības atmiņas...

Reizēm mūsu 21. gadsimtā ir tik nogurdinoši piemeklēt izklaides bērniem, jo mūsdienu bērnu un jauniešus intereses, lielākoties, aprobežojas ar "iPad", TV, "PlayStation" utt. - galvenokārt visu pasīvo veidu izklaidēm.

Tuvojas Ziemassvētki – dāvanu laiks, skolas brīvlaiks un tāpēc mēs – "FromMe.lv" dāvanu karšu centrs – esam apkopojuši dažas idejas, ko dāvināt bērniem Ziemassvētkos, kā kopīgi un ģimeniski pavadīt laiku, vairāk elpojot svaigu gaisu un kopīgi izklaidējoties ziemas vakaros pie siltas tējas.

1. Viens no labākajiem veidiem, kā kopīgi pavadīt laiku ar bērniem, protams, ir svaigā gaisā un pie dabas krūts. Vienkoču parkā svaiga gaisa un meža smaržas ir pārpārēm! Šeit nodarbe atradīsies ikvienam interesentam – vieta atpūtai un iedvesmai!

2. Vējainām dienām atradīsim jums nodarbes iekštelpās. Kā būtu ar braucienu ģimenei ar elektrokartingiem? Pilsētā, kurā piedzimst vējš, – Liepājā – uzņēmums "Blue Shock Race" piedāvā brīnišķīgu iespēju atpūsties kopā ar bērniem un jauniešiem, piedaloties dažādās atrakcijās, piemēram: elektrokartingu braucienu ģimenei vai futpūla spēli stundas garumā. Gan izkustēsieties, gan gūsiet nelielu devu adrenalīna.

3. Dzīvnieki mūs ārstē un relaksē un viens no dzīvniekiem, kas mūs dziedē gan garīgi, gan fiziski, ir zirgs! Atpūtieties ģimenes lokā, zirga mugurā Rīgas rajonā – Agates zirgu stallī. Komunikācija ar zirgu palīdz cilvēkam pārvarēt bailes, bet, ja bailes tomēr aizvien ir tepat, tad dodieties izbraucienā ar pajūgu ziemā vai ratiem – vasarā Latgalē, zirgu sētā "Klajumi". Viena no fantastiskākajām sajūtām – atrasties zirga mugurā un jāt cauri baltam, apsnigušam mežam.

4. Jūsu ģimenes draugiem ir bērni jūsu bērnu vecumā? Varbūt vēlaties mērīties spēkiem un veiklībā? Kā būtu ar asa sižeta, spriedzes lāzertaga spēli Siguldas autoparkā? Reālistisks piedzīvojums ir garantēts!

5. Svaigs gaiss ir, aktīvā atpūta ir, bet, varbūt ir vēlme pēc kāda senatnīga un grezna pasākuma? Piedāvājumā – teatralizēta ekskursija ar pārģērbšanos viduslaiku tērpos, leģendu un seno ieroču iepazīšana, monētu kalšana – viss vienā – Jaunpils pilī ģimenes izklaides programmā "Pirmie soļi galmā".

6. Dzīvojam Latvijā – un kas gan var būt latviskāks par kārtīgu rupjmaizi! Maizes ceptuves "Lāči" ekskursijas laikā būs interesanti gan vecākiem, gan bērniem un jauniešiem - visiem, kuriem patīk darboties. Maizes ceptuve "Lāči" būs piemērota vieta ikvienam, kuram garšo kārtīgi un garšīgi paēst!

7. Augstiem un vējainiem ziemas vakariem iesakām spēļu vakaru ģimenes lokā. Dāvini bērnam dāvanu karti galda spēļu veikalā "Brain Games" un kopīgi izvēlieties, kā pavadīt vakaru!

Esam jums piemeklējuši Ziemassvētku dāvanas un izklaides skolēnu brīvlaikā visā Latvijā. Ceram, ka atradāt sev ko noderīgu un interesantu.

Pēc kopīgām brīvdienām - atmiņai, izgatavojiet savai ģimenei skaistu gleznu no brīvdienu bildēm "Kralow". Mums ir tik daudz bilžu telefonos un datoros, tāpēc vismaz vienai vajadzētu būt arī pie sienas.

Foto: Publicitātes foto

Daži fakti par bērniem:

  • Trīsgadīga bērna balss ir skaļāka par 200 pieaugušo balsīm vienā telpā
  • Četrgadnieks dienā vidēji spēj uzdot 437 jautājumus
  • Televīzijas skatīšanās bērnam ir kā pretsāpju zāles
  • Bērns saprot, ko jūs sakāt pirms viņš spēj runāt
  • Pirmsskolas vecuma posmā bērns sāk sevi saskatīt kā personību
  • Kad tavs mazais pirmsskolnieks aizsedz acis viņš domā, ka jūs viņu neredzat
  • Bērns sāk saprast un organizēt atmiņas sākot no 7 gadu vecuma

Daži fakti par pusaudžiem (tu taču jau zināt, ka bērni un pusaudži nav viens un tas pats):

  • Brīdī, kad pusaudzi bar vai kritizē, viņa smadzenes vienkārši "atslēdzas"
  • Priecājies, ja tavs pusaudzis tev runā pretī, jo tas nozīmē, ka viņš varēs pateikt "nē" arī narkotikām alkoholam utt.
  • Nav svarīgi, cik cītīgi tu mācījies un, cik labi nokārtoji eksāmenus, tavs pusaudzis vienalga ir gudrāks par tevi. Viņš zina visu!
  • Atceries – nav svarīgi, cik ļoti tev liekas, ka pazīsti savu pusaudzi, viss var mainīties sekundes laikā. Bet saglabā pozitīvu attieksmi, jo neviens nezina visu par viņiem!
  • Pusaudžus ir ļoti viegli aizskart, bet viņi nekad to neatzīs

Galvenais ir atcerēties, ka katram vecumam ir savas problēmas. Bērnam – nepareizais kārums, pusaudzim – ne tas skatiens... Šobrīd taču viņus neuztrauc tavas problēmas, jo viņi nesaprot tās. Tieši tāpat tas darbojas arī pretējā virzienā.

Veidojiet skaistas atmiņas kopā ar saviem bērniem un kopā ar mums – FromMe.lv!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!