Foto: Publicitātes foto
Ēģipte un tās zināmākās kūrortpilsētas Šarm eš Šeiha un Hurgada ir vieni no pieprasītākajiem ceļojumu galamērķiem Latvijas iedzīvotājiem ziemas brīvdienās. Silto laika apstākļu, izklaides piedāvājuma un demokrātisko cenu dēļ daudzi Latvijas iedzīvotāji izvēlas sagaidīt Ziemassvētkus un jauno gadu tieši Ēģiptē, portālu "Delfi" informē tūroperatoru pārstāvji.

Ceļojums uz Ēģipti ir lieliska iespēja drēgnās ziemas vietā baudīt sauli, pludmali kā arī dažādas ūdenssporta aktivitātes kā, piemēram, vindsērfingu, kaitbordu vai niršanu, kam Sarkanās jūras apkārtnes klimats ir ļoti piemērots. Tādās populārākajās kūrortpilsētās kā Šarm eš Šeiha un Hurgada atpūtas iespējas ir ļoti plašas arī tiem, kas aktīvās atpūtas vietā meklē ko mierīgāku.

Dzidrais Sarkanās jūras ūdens ir piemērots niršanai visu cauru gadu un tā ir tikai četru stundu lidojuma attālumā no Rīgas, kas to padara par pieprasītu galamērķi niršanas un snorkelēšanas entuziastiem, kā arī visiem tiem, kas vienkārši vēlas baudīt kristāl-skaidro ūdeni, uzsver tūrisma industrijas pārstāvji.

Dr. Mohamed Atta Elserbeiny, Ēģiptes Tūrisma padomes vadītājs Skandināvijā un Baltijas valstīs: "Mums ir patiess prieks uzņemt aizvien vairāk un vairāk viesus no Latvijas un pārējām Baltijas valstīm. Manuprāt, atpūtu Ēģiptē tik pievilcīgu dara plašais piedāvājums dažādām gaumēm un mērķiem - gan aktīvajai atpūtai, gan relaksācijai - un arī ļoti labā cenas un kvalitātes attiecība. Ēģiptē ir iespējams patiesi labi atpūsties gan ceļotājiem ar pieticīgu ceļojuma budžetu, gan tiem, kas nolēmuši baudīt ekskluzīvas pieczvaigžņu viesnīcas!"

Katra Ēģiptes kūrortpilsēta piedāvā ko nedaudz atšķirīgu. Hurgada sniedz tādas atpūtas iespējas kā zemūdens makšķerēšana, snorkelings un dažādi ūdensporta veidi - kaitbords, vindsērfings u.c., kā arī piedāvā apmeklēt pasaulē lielāko zemūdens dabas muzeju. El Gounā ir iespējams atpūsties izsmalcinātās viennīcās, kuras ieskauj kalni no vienas puses un Sarkanā jūra no otras. Marsa Alam ļauj baudīt gan atpūtu kempingos, gan dažādas ekskursijas. Noteikti ir vērts apmeklēt arī nelielo zvejnieku pilsētiņu Dahabu, kas atrodas Šarm eš Šeihas ziemeļos, un pabaudīt ēģiptiešu viesmīlību un izcilus jūras velšu ēdienus.

Atpūtas kvalitāti Ēģiptē apliecina arī HolidayCheck šī gada tūrisma galamērķu balvas. Sīvā konkurencē Hurgada tika atzīta par ceļojumu galamērķi ar labāko pludmali, savukārt Marsa Alam ieguva balvu kā labākais brīvdienu galamērķis pāriem. HolidayCheck ir mājaslapa, kas vērtē kūrortpilsētas un tūrisma galamērķus, un to apmeklē 20 līdz 30 miljoni lietotāju katru mēnesi.

Čarterlidojumus no Rīgas uz Hurgadu un Šarm eš Šeihu piedāvā tūroperatori TEZ Tours, Novatours, Go Adventure un Alīda Tours, kā arī vairākas tūrisma aģentūras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!