Kalnu slēpošana Eiropā nu jau sāk iet vaļā uz pilnu klapi. Jaunajai sezonai sākoties, populārajās kalnu slēpošanas vietās, kur netrūkst dārgu atpūtas vietu, parādās arī nelielas budžeta viesnīcas. Vajag tikai tās zināt. Resursa "Euromag" pārstāvji sagatavojuši pārskatu par desmit vietām Eiropā, kur ziemā var atpūsties (vismaz viņiem tā šķiet) diezgan "lēti".

Ģimenes projekts

Slēpošanas kūrortā Austrijā Zell am See Berdmorovu ģimene lielā dzīvojamā mājā Uttendorfas ciematā ierīkojusi nelielu viesnīcu, kas nosaukta "Edelweiss Ski Chalet". Mājā ir četras guļamistabas un SPA procedūru telpa. Līdz tuvākajiem slēpošanas punktiem (Zell am See, Kitzbuhel, Kaprun un Kitzsteinhorn) ir 15 minūšu brauciens. Viesnīca darbojas pēc Bed un Breakfast principa - apmeklētājiem tiek piedāvāta gulta un brokastis. Cena par diennakti - 36 € pieaugušajam un 24 - bērnam.

Mājas lapa vietu rezervēšanai: edelweiss-skichalet.com.

Istabas ar terasi

Pilnīgi jauna viesnīca "Hotel Chalet Dolomites" atvērta Itālijas Alpu slēpošanas kūrortā Alpe di Siusi. Visiem 14 viesu numuriem ir balkons vai terase. Tāpat pieejams Spa ar saunu un tvaika istaba pilnīgai relaksācijai pēc dienas kalnos. Dzīvošana šeit maksās 85 eiro no personas par nakti.

Pats kūrorts atrodas Dolomītu Alpu saulainajā pusē (apmēram 300 saulainu dienu gadā). Te ir 60 kilometri slēpošanai piemērotu kalnu nogāžu. Slēpošanas kūrorts atrodas tikai piecu minūšu gājiena attālumā no viesnīcas. Telpas jau iespējams rezervēt chaletdolomites.it . Viesnīca sagaidīja pirmos viesus 19.decembrī.

Kūrorts ne tikai bagātajiem

Šveices ciemats Gstaad, kurā atrodama vesela virkne piecu zvaigžņu viesnīcu, cenšas atbrīvoties no savas "kūrorts tikai bagātajiem" reputācijas un sācis piedāvāt lētākas naktsmītnes iespējas. Decembrī durvis šeit ver viesnīca "Spitzhorn", kurā ir 50 istabas.

Viesnīca būvēta saskaņā ar jaunākajām vides prasībām. Saules baterijas silda ūdeni, kas tiek piegādāts vannas istabām un Spa. Divvietīgs numurs šeit maksā 135 eiro. Viesnīca atrodas tikai 5 minūšu brauciena attālumā (25 minūtes ar kājām) no Gstaad centra, kur slēpošanas mīļotājiem pieejamas trases 250 kilometru garumā.

Karalisks skats pa logu

Francijas Alpos kalnu slēpošanas kūrortā Meribel atrodas Viesnīca "Refuge du Christ". Viesnīcai ir pilnībā autonoma enerģijas apgāde. Koka tvaika boileris nodrošina siltumu, saules baterijas - elektrību, lietus ūdens - kanalizācijas drenāžu. Viesnīca var uzņemt līdz 13 cilvēkiem divās plašās guļamistabās un divos divvietīgos numuros.

Šeit pa logiem redzams varenais Monblāns. Puspansija viesnīcā maksās 75 € par nakti.

Amerikāņu gaumē

Itālijā pāris kilometru attālumā no ciemata Champoluc (Monterosa Ski slēpošanas reģions) imigrants no ASV uzbūvējis "Villa Americana". Šogad viesnīca tiek atvērta pēc divu gadu renovācijas. Viesus te ir gatavi uzņemt sešās guļamistabās, no kurām dažas ir ar skatu uz Monte Rosa. Tas maksās 70 eiro diennaktī. Brokastis ir iekļautas cenā.

Viesnīcas mājas lapa - bbvillaamericana.com.

Lēti norvēģu izpratnē

Pērn Norvēģijā, kūrortā Voss durvis vēra viesnīca "Myrkdalen Hotel". Šeit numuriņu interjerā (lielākajos iespējams apmesties desmit cilvēkiem) apvienoti spilgtu krāsu audumi un melnbaltas fotogrāfijas ar kūrorta Myrkdalen attēliem. Te ir trīs restorāni, vienā no kuriem pasniedz tradicionālo Šveices fondī.

Divas dienas atpūtas šeit izmaksās 221 eiro. Voss ir lielākais slēpošanas kūrorts Norvēģijas rietumu daļā. Viesnīca piedāvā bezmaksas transporta pakalpojumus uz slēpošanas vietu.

Koks, saule, bioloģiskas brokastis

Austrijā apdzīvotā vietā Hohfilcenā, Tiroles federālajā zemē, šomēnes atveras viesnīca "Fairhotel Hochfilzen". Viesnīca būvēta no koka un darbosies tikai ar saules enerģiju. Tajā ir 32 numuri. Brokastis, kas tiek pasniegtas klientiem, sastāv tikai no vietējo ražotāju bioloģiskās pārtikas. Uzturēšanās šeit izmaksās 44 € vienai personai par nakti.

Visu nepieciešamo slēpošanai var sagādāt, neatejot tālu no viesnīcas durvīm. Viesnīca piedāvā sporta inventāra nomu un nodarbības iesācējiem. Tuvākās slēpošanas bāzes - Fieberbrunn, Pillersee un Leogang.

Viss atpūtai pēc slēpošanas

Kalnu slēpošanas kūrorta Le Grand - Bornand centrā apdzīvotajā vietā Le Sim (Francija) atvērts "Hotel Les Cimes". Tas ir stundas brauciena attālumā no Ženēvas lidostas. Katrs no 10 viesnīcas numuriem ir pārveidots klasiskā savojiešu stilā - daudz koka, auduma, kažokādu gultas pārklāji un antikvāras senlietas.

Turklāt viesnīcā ir jauns Spa komplekss ar turku pirti, tvaika kabīni un saunu. Kūrorts Le Grand Bornand piedāvā 220 km garus slēpošanas ceļus. Divvietīga numura cena - 99 eiro.

Tradicionālais Alpu stils

Tiem, kas vēlas atrast ne-dārgu mājokli kūrortā Zermatt, kas ir viens no slavenākajiem Šveices kūrortiem - Valē kantona dienvidos (gandrīz uz robežas ar Itāliju), patiks ziņa, ka šogad te atvēries jauns hotelis - "La Luge". Tas atrodas netālu arī no kalnu kūrorta Breuil - Cervinia Aostas ielejā, ziemeļrietumu Itālijā.

Viesnīcā ir piecas istabas, kas iekārtota tradicionālā Alpu stilā - priedes koka grīdas, sienas un griesti, lielas gultas. Divvietīgs numurs šeit maksās 90 eiro par nakti.

Pie baltā lāča

Baltais lācis jeb "L'Ours Blanc" ir viesnīca, kas atrodas slēpošanas kūrortā "Les Deux Alpes" (Francija). Līdz jumta pakšiem atjaunotajā viesnīcā ir 66 numuri ar tumša koka grīdām un pilnībā aprīkotām virtuvēm. Viesnīcā ir iekštelpu baseins un Spa. Tomēr viesi noteikti vēlēsies pavadīt lielāko daļu laika trasēs. "Baltais lācis" atrodas simts metru attālumā no pacēlāja, kas nogādās augšup uz gleznainajām kūrorta nogāzēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!