Kādā intervijā laikraksta "Latgales Laiks" portālam Ilga Šuplinska, kuru "Jaunā konservatīvā partija" (JKP) nu izvirzījusi izglītības un zinātnes ministra amatam, sūdzējusies par algas apjomu iepriekšējā darbā. Šādu izteikumu viņa "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā neapstiprina. Taču atzīst, ka politikā nav rāvusies, jo ir brīvdomātāja un slikti pakļaujas disciplīnai.

"Man ievēlēšana Saeimā ir pārsteigums, jo es tikai nesen pievienojos "Jaunajai konservatīvajai partijai". Man ir ilga un veiksmīga darba pieredze nevalstiskās organizācijās, taču līdz šim neesmu bijusi lielajā politikā. Mana pašreizējā algas likme Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā ir pārāk maza, lai turētos pie šī darba, lai gan es ļoti augsti vērtēju kolēģus un savu pasniedzējas darbu. Jaunajā Saeimā es viennozīmīgi gribētu risināt izglītības un kultūras jautājumus, strādāt Ilgtspējīgas attīstības komisijā. Īpašu uzmanību vēlos pievērst plašsaziņas līdzekļiem, Latvijas gana sarežģītajai mediju telpai," skan Šuplinskas teiktais teksts "Latgales Laikā", kas publicēts 12.oktobrī.

Viņa nenoliedz, ka tā teikusi, bet arī neapstiprina, vien piebilst, ka šis ir gadījums, kad jau uzreiz vajadzēja vērsties pret "Latgales Laiks" redakciju. Ko viņa varētu būt teikusi, ir tas, ka ir krietni vien samazinājusies slodze, līdz ar to arī samaksa.

Šuplinska arīdzan atzīst, ka politikā nav rāvusies, tieši pretēji, ja nebūtu ievēlēta, jau glabāja sen izlolotu ideju par sociālo biznesu, kurš būtu saistīts ar bērniem un jauniešiem. Tas arī viņai ilgi lika svārstīties kandidēt vai nē.

Deputāte, lai gan iepriekš jau kandidējusi gan Saeimas, gan pašvaldību vēlēšanās, nevienas partijas rindās līdz mirklim, kad iestājās JKP, nav bijusi. "Kopš bērnības esmu brīvdomātāja, diezgan sarežģīti pakļaujos disciplīnai," viņa paskaidro.

Šuplinska, neskatoties uz to, ka jau ir deputāte, par politiku joprojām runā atsvešināti un piekrīt, ka kļuva par politiķi ar lielu negribēšanu. Potenciālā izglītības ministre saka, ka pirmo mēnesi pēc vēlēšanām nav varējusi sev piedot, ka izvēlējusies konkrēto soli.

Pilnu sarunu ar Šuplinsku skaties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!