Foto: AFI

Sestdien Ventspilī notikušajā Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē skatītāju un žūrijas kopvērtējumā tika nolemts, ka pavasarī uz Oslo pārstāvēt Latviju dosies dziedātāja Aisha. Gan mūzikas profesionāļi, gan sabiedrība šo lēmumu vērtē pretrunīgi.

Komponists Raimonds Pauls, kurš līdz šim bija zināms kā liels jaunās dziedātājas talanta cienītājs, laikrakstam Diena atzinis, ka šobrīd Latvijā ne talantu, ne labu dziedātāju neesot pārāk daudz, un tāpēc viņš Aishai Eirovīzijā vēl veiksmi. Tomēr pieredzes bagātais komponists atzinis, ka viņas vokālajā priekšnesumā bijuši vairāki apšaubāmi momenti, bet vislielāko kritiku no maestro puses izpelnījies dziedātājas stils.

"Nopietnas pārdomas manī izraisa to cilvēku darbs, kas strādā pie priekšnesuma kopējā vizuālā noformējuma. Manuprāt, gan notiekošais uz skatuves, gan Aishas tērps un frizūra bija bezgaumīgi. Iepriekš ierakstos esmu redzējis elegantāku tērpa variantu. Tāpat nesaprotu, kāpēc uz skatuves tiek mazgāta veļa," neizpratnē ir Pauls.

Arī dziedātāja Linda Leen pievienojusies Paula viedoklim par stilistiski nepārdomātu Aishas priekšnesumu. "Manuprāt, priekšnesums tomēr jāpārskata. Dziesmas teksts ir dziļāks, nekā tas tiek atainots. Šaubos, vai meitenes ar mazgājamām bļodām ir tas, ar ko jāasociē Latvija. Mākslinieciskais noformējums ir ne visai veiksmīgs," vērtējusi Linda Leen.

Dziedātāja arī paudusi bažas, vai Aishas izpildītajai dziesmai What For? ir cerības iegūt augstu vietu Eirovīzijas konkursā Oslo. "Aishas priekšnesums būs labs, bet ne izcils, tādēļ varētu neiekļūt arī finālā. Ja būtu jāizvēlas man, es uz Oslo sūtītu Ivo Grīsniņu-Grīsli," atklājusi Linda Leen.

Dīvainā kārtā kritiku izpelnījies ne tikai Aishas priekšnesuma stils, bet arī viņas muzikālais sniegums, kas, kā ierasts dziesmu konkursos, vienmēr tiek uzskatīts par ne pārāk būtisku.

Žurnālists Kārlis Streips ieteicis Aishai pirms došanās uz Oslo piestrādāt pie angļu valodas izrunas, kas šobrīd esot viņas galvenais mīnuss, un arī muzikoloģe Daiga Mazvērsīte atzinusi, ka dziedātājas neskaidrā dikcija traucējusi uztvert dziesmas tekstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!