Kāds 25 gadus vecs Amerikas Savienotajās Valstīs dzīvojošs mākslinieks savu gleznu radīšanai otu vietā izmanto sniega un skeitborda dēļus, kā arī izpletņus, ziņo ārzemju mediji.

Mets Čeinijs (attēlā), kurš ir liels aktīvās atpūtas cienītājs, nolēmis apvienot divus savus hobijus - aizraušanos ar snovbordu un gleznošanu, lai ar sniega dēļa palīdzību radītu mākslas darbus, kurus pats gleznotājs dēvē par abstraktās mākslas paraugiem.

"Uzsākot gleznas veidošanu, es bieži vien nezinu, kāds sanāks rezultāts. Tā kā tas ir pārsteigums ne tikai manu darbu baudītājiem, bet arī man pašam," amerikāņu medijiem pastāstījis Čeinijs.

Mākslas darbu radīšana ar dažādām šim mērķim it kā nepiemērotām lietām pasaulē ir ļoti populāra, bet starp entuziastiem atrodas arī tādi, kuri mākslu rada ar atsevišķām sava ķermeņa daļām.

Piemēram, divas krievu daiļavas savas mākslinieciskās dotības šovasar demonstrēja, gleznojot ar krūtīm, bet ASV dzīvo kāds mākslinieks, kurš gleznas rada ar savu dibenu. Tomēr par vienu no populārākajiem gleznotājiem šo vidū uzskatāms austrāliešu gleznotājs Prikaso, kurš šovasar, izmantojot savu dzimumlocekli, cita starpā radīja arī Nila Ušakova un Aināra Šlesera dubultportretu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!