Foto: LETA

Ceturtdien, 26. maijā, starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija oficiālajā mājas lapā publicēti konkursa balsojuma rezultāti, kuri liecina, ka Latvijas šī gada pārstāvjus – duetu Musiqq – žūrija pusfinālā ierindojusi pēdējā vietā.

Eirovīzijas dalībnieku vērtējumu tabulā redzams, ka otrajā pusfinālā, kurā par tiesībām piedalīties finālā cīnījās 19 valstu pārstāvji, žūrijas balsojumā Latvija ieņēmusi pēdējo vietu ar nieka 11 punktiem.

Kopvērtējumā Musiqq ieņēma 17. vietu, žūrijas un skatītāju balsojuma kopvērtējumā iegūstot 25 punktus un apsteidzot Kipras un Nīderlandes pārstāvjus, bet šo valstu pārstāvjiem mūzikas industrijas profesionāļu žūrija bija piešķīrusi vairāk punktu - attiecīgi 24 un 22.

Kā liecina abu pusfinālu rezultāti, zemāku punktu skaitu no žūrijas saņēmuši tikai Portugāles pārstāvji, kuri piedalījās pirmajā pusfinālā - viņiem žūrija piešķīrusi 6 punktus, bet trešais zemākais žūrijas vērtējums pusfinālos bijis Polijai, kas ieguvusi 13 punktus.

Otrajā pusfinālā, kurā startēja Latvijas pārstāvji, vispopulārākais bijis Zviedrijas priekšnesums ar 155 punktiem (žūrijas vērtējumā 99 punkti), bet Latvijas kaimiņvalsts Igaunija finālā iekļuva priekšpēdējā - ar 83 žūrijas piešķirtiem punktiem un 60 punktiem kopvērtējumā.

No abu pusfinālu dalībniekiem vislielāko atzinību no žūrijas ieguva Slovēnija, kura saņēma 146 punktus, bet finālā visaugstākais vērtējums no žūrijas bija Itālijai - 251 punkts, kas itāļiem ļāva ieņemt otro vietu, piekāpjoties vien Azerbaidžānas pārstāvjiem.

Pēc Musiqq neveiksmīgā starta sākās diskusija, kuram būtu jāuzņemas atbildība par kārtējo Latvijas izgāšanos - Latvijas Televīzijas pārstāvji visu vainu novēla uz grupu, kura pati esot atbildīga par savu šovu, Musiqq puiši taisnojās, ka Eirovīzijas rīkotāji Diseldorfā neesot viņiem ļāvuši īstenot visas ieceres.

Savukārt maestro Raimonds Pauls sarunā ar izklaides portālu Mango piedāvāja optimālu risinājumu - uz laiku paņemt pauzi, lai atrastu "īstās balss īpašnieku", kurš ar godu varētu pārstāvēt Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!