Foto: Publicitātes foto
Dziļūdens makšķerniekzivs jeb melnais jūras briesmonis ir viens no retāk sastaptajiem jūras iemītniekiem, ko nofilmēt dabiskajā vidē līdz šim izdevies vien piecas reizes vēsturē.

Taču tagad zinātniekiem ir izdevies nofilmēt nelielo, tikai deviņus centimetrus garo, zivi Melanocetus, un, pēc viņu vārdiem, šīs konkrētās sugas pārstāvis ir nofilmēts pirmo reizi, kas ir unikāls sasniegums.

Tas izdevies Monterejas līča akvatorijas pētnieciskā institūta Kalifornijā darbiniekiem, kuri zivi sastapuši 600 metru dziļumā, novembra vidū veicot pētījumus Monterejas kanjona dzīlēs.

Šis kanjons Atlantijas okeāna dzīlēs ir ne mazāks par Lielu kanjonu, taču salīdzinoši maz izpētīts, tāpēc zinātnieki pieļauj, ka tajā mājo vēl daudz neatklātu un retu jūras iemītnieku sugu.

Melnais jūras briesmonis ir īpašs ne tikai sava biedīgā izskata dēļ, bet arī ar savu lukturītim līdzīgo piedēkli, kas tam palīdz tumsā nomedīt pārtiku.

Pagaidām ihtiologiem ļoti maz kas ir zināms par melnajiem jūras briesmoņiem. Zināms vien tas, ka viņu dzīves vienīgā "jēga" ir mātītes atrašana, kurai viņi pielīp kā parazīti. Ja mātīti izdot neatrodas, tēviņi vienkārši noslīkst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!