Foto: Vida Press
Lai gan daudzi cilvēki uzskata, ka visas radības uz Zemes ir skaistas dieva radībiņas, dažas no tām vairāk atgādina elles izdzimumus, un pasaules okeāna dzīlēs šādu šķietami briesmīgu būtņu ir visvairāk.

Resurss "All That Is Interesting" veicis aptauju un noskaidrojis septiņus okeāna iemītniekus, kuriem nu ticis gods iekļūt apšaubāmajā neglīto un briesmīgo būtņu sarakstā.

No biedējoša izskata zivīm te minama cirvīšzivs (attēlā), kuru spuras ir neprātīgi asas, plēsīgie jūras velni ar dīvainām pārošanām paražām, ilkņzobes, kuras sauc par "bulterjeru ar zelta sirdi", kā arī bēdīgi slavenās zivis-lāses, kas ne reizi vien atzītas par neglītāko dzīvnieku uz planētas.

Savukārt neglītās goblinhaizivis daži zinātnieki sauc par "dzīvajiem izrakteņiem", jo viņas ir vienīgie tiešie pēcteči haizivīm, kas pasauli apdzīvoja pirms 125 miljoniem gadu.

Vēl okeāna nejaucēnu topā iekļuvis krāsainais flamingo mēles gliemezis, kurš dzīvo Atlantijas okeānā un Karību baseinā. Tas pārtiek no toksiskajiem atkritumiem, un līdz ar to arī pats, protams, ir ļoti indīgs.

Tāpat neglīteņu septītniekā iekļauts jūras gurķis - tas ir dzīvnieks, kura smadzeņu darbības kapacitāte tiek salīdzināta ar parasto dārza gurķi, kura vārdā tas nosaukts. Un tomēr jūras gurķiem ir vitāli svarīga loma okeāna ekosistēmā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!