Ietekmīgais britu biznesa žurnāls The Economist ļāvies vispārējai pasaules gala apspriešanai, publicējot plašu, ilustrētu ceļvedi pa elli, kurā šādam liktenim nolemj vairākus politiskus līderus.

Kā zināms, pēc pastardienas grēciniekus gaida elles mocības, un starp viņiem, kā uzskata izdevuma veidotāji, būs gan Krievijas prezidents Vladimirs Putins, gan Irānas līderis Mahmuds Ahmadinedžads un jau mirušie Lībijas diktators Muamars Kadafi un ziemeļkorejiešu vadonis Kims Čenirs.

Netālu no šiem politiķiem uz tilta, kur vagonetēs savu likteni gaida citi grēcinieki, redzama nobēdājusies Vācijas kanclere Angela Merkele ar somiņu rokās, bet Putina virzienā pa liesmojošu upi steidz ASV prezidents Baraks Obama. Visu notiekošo uzrauga pats sātans, rokās turot jaunāko The Economist numuru.

Rakstā, kas veltīts gadsimtu gaitā radītajam priekšstatam par elli, tā autors uzsver, ka elle vienmēr bijusi pati briesmīgākā un vienlaicīgi - absurdākā vieta, kādu vien iztēlojušies cilvēki.

Daudziem rietumniekiem elle nozīmē tikai viduslaiku reliģijas sastāvdaļu. Mūsdienās pat Vatikāns formulē elli kā dieva mīlestības neesamību. Velni ar dakšām, sērs, sakarsētas pannas un grēcinieki vaimanas palikušas pagātnē.

Citai cilvēces daļai elle joprojām turpina pastāvēt nevis kā abstrakcija bez lielas nozīmes, bet gan kā konkrēta vieta, kur var nokļūt pēc nāves.

Tā, piemēram, musulmaņi uzskata, ka ellē nokļūst neticīgie un grēcinieki, kuri nav izpelnījušies Allāha piedošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!