Foto: Privātais arhīvs
Brazīlijā ir pilsēta Noiva de Kordeiru, kurā dzīvo tikai sievietes, un nesen viņas vērsušās pie visiem zemeslodes vīriešiem ar lūgumu pārcelties pie viņām uz pastāvīgu dzīvesvietu.

Kā vēsta izdevums The Daily Star, pilsētā dzīvo vairāk nekā 600 sievietes vecumā no 20 līdz 25 gadiem, taču viņas jūtas ļoti vientuļas, tāpēc sociālajā tīklā Facebook izveidojušas pilsētas profilu, kurā dalās ar fotogrāfijām no pilsētas ikdienas.

Tāpat viņas publicējušas uzsaukumu par precībām, uzsverot, ka interesējas vienīgi par neprecētiem vīriešiem, kas būtu gatavi pieņemt viņu dzīvesveidu - tātad faktiski matriarhātu.

Brazīlietes pieradušas pašas rūpēties par dzīvi savā komūnā, kurā ir daudz zemkopības saimniecību, tāpēc potenciālajiem līgavaiņiem nāksies pielāgoties šai situācijai.

Daļa Kordeiru sieviešu ir precējušās un dzemdējušas bērnus, tomēr viņu vīri dzīvo un strādā citās pilsētās un tikai nedaudziem no viņiem ir ļauts brīvdienās apraudzīt savu ģimeni.

Tāpat īsti vairs nav iespējams precēties ar citu pilsētas iemītnieču dēliem, jo vairums ģimeņu jau sen ir saradojušās un viņu pēcteči viens otram ir brālēni un māsīcas.

Medijiem Kordeiru sievietes pastāstījušas, ka vairums no viņām jau "gadiem nav skūpstījušās", tāpēc sapņo par iemīlēšanos un precēšanos.

"Sieviešu pilsētas" aicinājumam jau atsaukušies vīrieši no daudzām pasaules valstīm - ar viņām vēlas iepazīties vecpuiši no Brazīlijas, Indijas, ASV, Ēģiptes, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Ķīnas, Krievijas un citām valstīm.

Pilsētu 1891. gadā dibināja Marija Senjorinja de Lima. Kad viņa tika pieķerta laulības pārkāpšanā (viņa bija izprecināta pret savu gribu), sieviete bija spiesta pamest ģimeni. Tad viņa nodibināja sieviešu kopienu, bet katoļu baznīca Mariju nolādēja, piecas nākamās paaudzes nošķirot no baznīcas klēpja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!