Foto: Privātais arhīvs

Itāļu blogosfērā plašu popularitāti iemantojis resurss Tette per la Scienza (Krūtis par zinātni) - šī izglītojošā projekta ietvaros meitenes publisko savu krūšu fotogrāfijas, papildinot foto ar lapiņu, uz kuras uzrakstīts kāds zinātnisks fakts.

Šo blogu vietnē Tumblr aizsākusi Lara Taita, kura pēc izglītības ir paleoantropoloģe, bet šobrīd strādā par interneta marketologu.

Viņas ideja ir vienkārša - tā kā daudzi cilvēki neieklausās nopietnās lietās, viņu uzmanību tām var pievērst ar krūšu vai kaila ķermeņa palīdzību, tāpēc projekta devīze ir "Kur saprāts nestrādā, tur krūtīm ir cerība".

Dalībnieces (un daži dalībnieki) rokās tur lapiņu ar īsu frāzi par kādu nozīmīgu tēmu, piemēram, kreacionismu, lipekli, vakcināciju, autismu, bioloģisko daudzveidību, Visuma vecumu utt.

Savukārt zem fotogrāfijas konkrētais zinātniskais fakts tiek paskaidrots sīkāk, kā arī dota norāde, kur to sameklēt internetā.

Pēdējā mēneša laikā aizvien vairāk fotogrāfiju publicētas ar haštagu #iostoconrosetta (Es esmu ar Rozetu) - tādā veidā itālietes pauž savu atbalstu Eiropas kosmiskās aģentūras misijai, nosēdinot uz komētas zondi Philae.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!