Aizvadītajā nedēļā Losevas krācēs, kas atrodas 90 kilometrus no Sanktpēterburgas, notika jau astotais ikgadējais peldējums ar piepūšamajām sievietēm Bubble Baba Challenge, kas šogad notika ar saukli "Gumijas bāba – tas ir tikai pārvietošanās līdzeklis".

Krievi šo sporta veidu ir ļoti iecienījuši, un tā dalībnieku skaits nemitīgi pieaug: 2003. gadā tajā piedalījās vien 60 cilvēki, bet šogad to skaists sasniedza jau gandrīz 800 cilvēkus, no kuriem 78 bija sievietes.

Tāpat pieaudzis ir piepūšamo seksa rotaļlietu klāsts - sacensībās bija manāmas dažādu rasu seksa lelles, vīrieši, kā arī viens zaļš krokodils.

Tiesa, tā īpašniecei nācās savam krokodilam piestiprināt stilizētu krāniņu, jo saskaņā ar reglamentu dalībniekiem ir jāpeld ar seksa rotaļlietām. (Organizatoru izplatītajā paziņojumā gan teikts tēlaināk - "одна девушка пришла с надувным крокодилом, но нельзя же плыть на обычном крокодиле-матрасе, поэтому она приклеила к нему елду".)

Katram sacensību dalībniekam savai piepūšamajai sievietei bija jādod kāds oriģināls vārds, un daudzi peldētāji patiešām izcēlās ar visai neparastiem vārdiem - starp seksa rotaļlietām bija Жучка, Доздраперма, Весёлая сисяндра, Медсестричка, Ванильные пЕлотки, ВлаГалИна, ЗульфияСисяндровна, Yellow BabMarine, Печенька, Зинаида Татьяновна un citi brīnumi.

Tā kā sacensību vieta - Vuoksas upe - šajā gadalaikā ir ļoti strauja, vairāki dalībnieki nenonāca līdz mērķim, bet aizdreifēja uz tuvējo Suhodoļskas ezeru, kur viņus salasīja glābēji ar laivām.

Peldēšana ar piepūšamajām sievietēm kļūst par aizvien izplatītāku parādību postpadomju telpā: līdzīgas sacensības notiek vairākas citās Krievijas pilsētās, no kurām visvērienīgākās - Novosibirskā, taču idejas autori ir lietuvieši, kuri ik gadu šādas sacensības rīko galvaspilsētā Viļņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!