Foto: Privātais arhīvs
Mediju ievērības lokā nonākusi 17 gadus veca musulmaņu pusaudze, kura kļuvusi par profesionālu ringa cīkstoni. Viņa ir pasaulē pirmā arābu sieviete, kura uzdrošinājusies pievērsties šim sporta veidam.

Izdevums The Daily Mail ziņo, ka Gēda Šamsadina (attēlā), kura ringā pazīstama ar vārdu Džoela Hantere, ir vienīgā sieviete starp 20 Dubaijas Profesionālo cīkstoņu akadēmijas spēcīgajiem dalībniekiem.

Meitene dzimusi Libānā, bet vēlāk kopā ar ģimeni pārcēlusies uz Saūda Arābiju. Trīs reizes nedēļā uzņēmīgā pusaudze ar vilcienu mēro ceļu līdz Dubaijai, kur viņa apgūst cīkstēšanās prasmes.

Gēdas auguma garums tikai nedaudz sniedzas virs metru un sešdesmit centimetriem, taču viņa ir apņēmības pilna pierādīt savas prasmes ringā. Turklāt meitene nākotnē sapņo iekarot ASV un piedalīties cīņu šovos, kas tiek translēti visā pasaulē.

Augumā nelielā pusaudze iemanījusies gūt labumu no sava īsā ķermeņa, un viņa pieprot dažādus trikus, kas palīdz no kājām nogāzt pat brangākos tēvaiņus. Kā izdevumam atklājusi jauniņā cīkstone, vīrieši ringā pret viņu izturas kā pret vienlīdzīgu.

Lai gan arābu zemēs sieviešu stils ir ļoti konservatīvs un tas nepieļauj miesas izrādīšanu, Gēda ringā dodas, tērpusies tīkliņzeķubiksēs, īsā topiņā un ādas šortiņos. Iespējams, daļai sabiedrības tas nav pieņemami, taču ringa cīņu cienītāju vidū pusaudze iemantojusi lielu fanu un atbalstītāju pulku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!