27. februārī Kolčesteras zooloģiskajā dārzā, Lielbritānijā piedzimis rozā, krunkains un bezspalvains Āfrikas skudrulāča mazulis, kurš jau nodēvēts par neglītāko skudrulāci pasaulē.

Mazulim, kurš pasaulē nācis skudrulāču Okas un Adela ģimenē, kas ir vienīgais vairoties spējīgais skudrulāču pāris Lielbritānijā, pagaidām vēl nav dots vārds, un, kā novērojuši zooloģiskā dārza darbinieki, neraugoties uz skudrulācēna izskatu, viņa māte savai atvasei izrāda īpašu pieķeršanos.  

Māte ar mazuli šobrīd ir šķirta no sava partnera un citām atvasēm un uzturas īpaši pielāgotā alā, kas izveidota ar mērķi nodrošināt zooloģiskajā dārzā mītošajiem skudrulāčiem pēc iespējas dabiskāku vidi, kas varētu veicināt viņu aktīvāku vairošanos.

Lai mazulim nodrošinātu mierpilnu vidi, apmeklētāji alai tuvumā netiek laisti, bet sekot jaundzimušā skudrulācēna attīstībai iespējams īpašā telekanālā. Zoodārza apsaimniekotāji atzinuši, ka mazulis publikai netiks rādīta vēl vismaz mēnesi, bet aprīlī viņš tiks pārvietots pie pārējiem skudrulāčiem.

Tā kā nebrīvē dzimušais skudrulāču mazulis ir ārkārtīgi neveikls un vārgs, zoodārza darbinieki nepārtraukti uzmana jaundzimušo, bet naktīs mazais radījums dažkārt tiek ņemts līdzi uz mājām, lai pasargātu viņu no iespējamajām traumām un pabarotu ar speciālo, organismu stiprinošo, pārtiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!