Aizgājušā gada sākumā jaunais burvju mākslinieks Edžus Kauķis no Iecavas meta pats sev neparastu izaicinājumu – viņš apņēmās visa 2015. gada garumā ik dienas YouTube publicēt kādu savu burvju triku. Puisis turējis vārdu un lietu paveicis, kļūstot par īstu sensāciju.

2015. gadu Edžus sāka ar īpatnējo apņemšanos, un jau pirmā savas darbības mēneša laikā mākslinieks kļuva par sensāciju - viņa triku video baudīja tūkstoši.

"Tas nav vienkārši īss video, bet īsts šovs, es to esmu nosaucis par Mazliet citādāku šovu. Līdz šim neviens Latvijā tā vēl nav darījis," DELFI Izklaidei toreiz stāstīja Edžus. Tas, kas toreiz radīja bažas, bija jautājums, vai puisim patiešām izdosies uzfilmēt 365 dažādus triku video. Gads ir noslēdzies, un uzdevums godam izpildīts.

"Izturēju līdz gada beigām, un tika uzņemtas visas 365 epizodes. Un jau tagad tās visas ir apskatāmas manā YouTube kanālā.

Man ir ļoti liels prieks, ka izdevās to tomēr paveikt, jo ne vienu reizi vien bija doma pamest šo apņemšanos, bet tomēr izturēju. Tagad mazliet nepierasti piecelties no rīta, un apzināties, ka nav jāfilmē video.

Izdomāt trikus arī bija grūti, bet visgrūtāk bija tas viss process kopā. Izdomāt, kā filmēšu video, tad jānofilmē pats triks, arī joks jāizdomā un jānofilmē (katra video beigās visa gada garumā bija arī viena īsa anekdote), un tad tas viss jāsaliek kopā un jāieliek internetā, lai visi redzētu," stāsta Edžus, kurš gada laikā pamanījies ar saviem trikiem izjokot arī Latvijas slavenības.

Mākslinieks gan godīgi atzīstas, ka nekāds Ginesa rekords tas neesot, taču Latvijas mērogā nekas līdzvērtīgs iepriekš nav noticis. "Pasaulē arī citi iluzionisti ir apņēmušies un piepildījuši šādu pašu apņemšanos. Latvijā gan nav nekas tāds darīts," spriež talantīgais puisis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!