Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļā viens no televīzijas raidījuma Overtime TV vadītājiem, žurnālists Armands Puče (attēlā pa kreisi), raksturojot bārmeņa profesijas specifiku, pamatīgi aizvainojis šī amata pārstāvjus, pielīdzinot bārmeņus narkotirgoņiem.

Šai sakarā Latvijas bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms aicina Puči publiski atvainoties visiem Latvijas bārmeņiem par neobjektīvo izteikumu, kā arī atspēko žurnālista teikto.

"Uzskatu, ka šis ir apvainojums bārmeņa amatam kā tādam, jo sabiedrībā rada maldīgu priekšstatu un nepatiesu stereotipu veidošanos par šīs profesijas patieso ideju, kā arī tas ir personiski aizvainojis ikvienu, kas pārstāv šo amatu," sarunā ar DELFI Izklaide savu viedokli pauž Akerblūms.

"Daudzi cilvēki īsti neapzinās, kāda ir bārmeņa misija aiz bāra letes, jo galvenais priekšstats par bārmeni ir kā par cilvēku, kurš nodzirda citus cilvēkus.

Šis pieņēmums ir nepatiess, un, kamēr mēs sabiedrībai cenšamies parādīt, ka bārmenis patiesībā ir tas cilvēks, kurš ir atbildīgs par savu klientu veselību, jau kopš tā brīža, kad viņi pārkāpj bāra slieksni, Pučes izteikums vairo dezinformācijas izplatīšanos un mūs nepamatoti apvaino par alkoholisma veicināšanu," sašutis ir Latvijas bārmeņu federācijas prezidents.

"Cilvēkus nodzirda tā saucamie bufetnieki visādos pagrīdes bāros, kur neviens neskatās, kam, kas un cik daudz glāzē tiek liets, jo šādās iestādēs galvenais mērķis ir nopelnīt pēc iespējas vairāk naudas.

Šie bufetnieki bieži vien pat nesaprot, ko viņi aiz tās letes dara un ko nozīmē bārmeņa amats. Tādēļ ne katru, kurš stāv aiz kāda bāra letes, var nosaukt par bārmeni. Savukārt Latvijas bārmeņu federācija reprezentē pilnīgi citus šīs profesijas principus," piebilst Akerblūms.

"Protams, klausoties Pučes teiktajām, varēja nojaust, ka šis salīdzinājums nebija domāts ļaunprātīgi vai izteikts ar iepriekšēju nodomu, un to vienkārši varētu saukt par neveiklu vārdu spēli vai nepārdomātu repliku.

Tomēr tā mūsu profesijai tiek celta neslava, maldinot sabiedrību, tādēļ bārmeņu portālā bartending.lv esam publicējuši aicinājumu Pučem tomēr publiski atvainoties par šo neobjektīvo un nepārdomāto izteikumu," nosaka Akerblūms.

Video: 5. februāra Overtime TV raidījums, kurā Pučem gadījās neveiklais pārpratums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!