Foto: AP/Scanpix
Briti vienmēr ar lielu aizrautību sekojuši līdzi notikumiem karaliskajā ģimenē, taču jaunākie laikrakstu virsraksti liecina, ka pavalstniekiem un medijiem monarhu izklaides un izšķērdība galīgi neiet pie sirds.

Šīs nedēļas sākumā Kembridžas hercogiene Katrīna jeb Keita Midltone un viņas vīrs princis Viljams (attēlā kopā ar bērniem) atrādīja burvīgus ģimenes foto no slēpošanas brīvdienām Francijas Alpos. Attēli likuši sabiedrībai sadalīties divās daļās – vieni apjūsmo karalisko pāri, savukārt otri sūkstās, ka aristokrāti dzīvojot pārāk izšķērdīgi.

Miljoniem ļaužu visā pasaulē sajūsminājās par Keitas un Viljama smukajiem bērniņiem – princi Džordžu un princesi Šarloti. Savukārt mazuļu vecākiem veltīti visai skarbi vārdi ne tikai no žurnālistu puses, bet arī pavalstniekiem.

Britu laikrakstos līdz katrai sīkākajai detaļai iztirzāti Keitas un Viljama slēpošanas kostīmi, un īpaši lielu satraukumu raisījis fakts, ka hercogiene savas rociņas Alpos sildījusi vairākus simtus eiro vērtos cimdos no dabīgās kažokādas.

Tāpat jāatzīmē fakts, ka nesen tika publiskots prinča Viljama darba grafiks, un tajā atklājās, ka 33 gadus vecais troņmantnieks apmeklē labdarības pasākumus un ocifiālas vizītes daudz retāk nekā viņa vectēvs – 94 gadus vecais princis Filips.

Šī sakritība pagalam nokaitinājusi britus, un tie savu žulti izgāzuši virtuālajā vidē, sūkstoties, ka Keita un Viljams nemaz nepildot savus oficiālos pienākumus, vien apceļojot pasauli un izšķērdējot nodokļu maksātāju naudiņu dārgās drānās un luksusa klases brīvdienās.

Eļļu ugunij piešāvuši vietēji mediji, kuri vēl jo vairāk centušies uzkurināt britus, teju katru dienu atklājot kādu jaunu faktu par to, cik dārgi darbaļaudīm izmaksā uzturēt karalisko ģimeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!