Foto: Kadrs no video
Pirms vairākiem gadiem deputāts, mūziķi un uzņēmējs Luijs Fonteins jeb īstajā vārdā Stīns Lorenss paziņoja, ka vēlas kļūt par Liepājas šerifu, un tagad arī Garkalnes novada iedzīvotājiem uzradies pašiem savs kārtības sargs – ar pamatīgu un sirmu bārdu noaugušais Ilgvars Knostenbers jeb Bārda (attēlā).

Tuvojoties pavasarim, arvien aktuālāks kļūst jautājums par apkārtējās vides sakopšanu un talku rīkošanu, un Garkalnes novada televīzija šonedēļ Lielās talkas priekšnojautās plašākas publikas novērtējumam sniegusi visnotaļ amizantu un ērmīgu klipiņu, kurā sabiedrība tiek aicināta nepiemēslot apkārtējo vidi.

Lai pievērstu vietējo iedzīvotāju uzmanību, Ilgvars jeb Bārda iedziedājis, pareizāk sakot, ierunājis dziesmu ar nosaukumu Es esmu šerifs, kurā Garkalnes novada ļaudis aicina neķēzīt mežā, pieturās, pilsētās un daudzās citās vietās, pabrīdinot, ka viņš ar savu visu redzošo aci visus slepus vēro.

Tāpat kompozīcijai tapis arī efektīgs videoklips, kurā sirmais večuks redzams puspliks - Ilgvars, atkailinājis savu ķermeņa augšdaļu, dusmīgi vicina dūri un piedraud izrēķināties ar katru indivīdu, kurš piedrazos Garkalnes novada teritoriju.

Kā noprotams pēc videoklipa aprakstā sniegtās informācijas, Ilgvars jeb Bārda ir diezgan populāra un atpazīstama personība - viņš ir ilggadējs Garkalnes novada iedzīvotājs, kurš 2013. gadā tika apbalvots par mūža ieguldījumu novada attīstībā.

Video aprakstā visi skatītāji tiek brīdināti - Ilgvars, kurš ikdienā strādā nelielā veikaliņā, mitinās Langstiņos, un viņš esot kā šī ciema šerifs, kuš redzēs un atbalstīs tos, kam tas vajadzīgs, kā arī izpalīdzēs un pat būs noderīgs Garkalnes novada policijas darbā.

Tiesa, šī nav pirmā reize, kad kāds drošsirdis paziņo, ka nolēmis stāties pretī valdošajām netaisnībām - šerifu kustība Latvijā aizsākās pirms vairākiem gadiem, kad jau iepriekš minētais Luijs Fonteins startēja Liepājas domes vēlēšanās.

Toreiz viņš paziņoja, ka nolēmis kļūt par šīs pilsētas šerifu, un uzņēmējs pārsteidzošā kārtā arī tika ievēlēts domē. Kopš tā laika Fonteins esošajai domes vadībai bijis kā skabarga acīs, un viņš ne vienā vien svarīgā jautājumā apstrīdējis pilsētas vadītāju lēmumus, kā arī iejaucies pašvaldības politiskajos un organizatoriskajos procesos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!