Foto: Privātais arhīvs

Tautā iemīļotā latviešu skatuves māksliniece Inese Saulīte jeb Kombuļu Inese (attēlā) jau vairākkārt devusi dažādus padomus, kā sievietēm rūpēties par ķermeni un veselību. Šoreiz dziedātāja atklāj labākās metodes, ar kuru palīdzību krūtis saglabāt tvirtas.

"Ir svarīgi nēsāt krūšturus ar stingrām lencēm. To jāsāk darīt jau aptuveni no 13 gadu vecuma, lai krūtis pierod pie tā, ka tās ir piepaceltas. Mani pirmie krūšturi, kurus man pirka vecmāmiņa, bija ar stingrām metāla stīpiņām, lai krūtis labi turētos un veidotos skaista forma," sarunā ar DELFI Izklaidi atklāj Inese.

Svarīgs faktors, lai veidotos patīkama krūšu forma, ir arī vingrinājumi un sports. Inese jau agrā bērnībā sāka vingrot, domājot par savu dekoltē zonu.

"Kad man bija 11 gadi, vecmāmiņa, kura bija ļoti gudra sieviete, lika man vingrināt krūšu muskuļus. Mums durvīs bija stienis, pie kā varēju pievilkties. Pievilkšanās vingrinājumi ļoti labi trenē krūšu muskulatūru," savos padomos dalās Inese.

Kā stāsta māksliniece, pēc bērnu dzimšanas viņa kādu laiku atteikusies no krūšturu nēsāšanas pavisam, jo krūtīs bijis piens. Pēc bērnu zīdīšanas mūziķe piestrādājusi pie tā, lai atgūtu iepriekšējās formas.

"Kad beidzu zīdīt bērnus, veicu dažādus vingrinājumus un aktīvi sportoju. Izmantoju arī dažādas ziedes, kuras palīdzēja savilkt ādu. Varu ieteikt kādu recepti, kura man pašai ļoti palīdzēja.

Vispirms uz krūtīm jāuzsmērē ziede Evija. Tad jāuzliek rūgušpiena vai kefīra komprese. Ziede ādu mīkstina, bet kefīrs palīdz tai uzsūkties un izlīdzina ādu," stāsta Inese.

Viņai arī ir savas metodes, kā cīnīties ar strijām, kuras izveidojušās sievišķīgo apaļumu zonā. Dziedātājai pat ir kāda īpaša smēre šim nolūkam.

"Paskvāle [Ineses mīļotais vīrietis Paskvāle Adario no Itālijas] no Itālijas man atveda no dabas augiem veidotu smēri, kura samazina strijas. Meklēju internetā, taču pagaidām izskatās, ka šo smēri Latvijā nevar nopirkt.

Vēl pret strijām palīdz arī saule. Tās kļūst mazāk redzamas. Protams, pavisam nekad strijas neizzudīs, bet samazināt tās gan ir iespējams," savās pārdomās dalās Kombuļu Inese.

Mūziķe jaunām meitenēm iesaka lietot uzturā piena produktus - kefīru, rūgušpienu un jogurtu. Viņasprāt, tas ir mīts, ka šie produkti cilvēku padara resnu. Kā saka dziedātāja, viņa jau vairākus gadus lielā daudzumā lieto kefīru un ir pamanījusi, ka izskats uzlabojas.

"Jāņos jaunajām meitenēm iesaku dzert kefīru, nevis alu. No alus veidojas resns vēders. Labāk dzeriet kefīru, tad būsiet slaidas," noslēgumā saka mūziķe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!