Foto: Privātais arhīvs
Latvijas fitnesa iedvesmojošākais tēls Eduards Ševčenko (attēlā) pierādījis, ka no pilnīga skaliņa var kļūt par ideāli muskuļota torsa īpašnieku un turpina savu uzvaras gājienu. Šopavasar teju visās fitnesa sacenībās kausus noceļ tieši viņš, un fitnesa skaistulis beidzot gatavs atklāt, kas ir viņa panākumu galvenā atslēga.

Kā atklāj Eduarda treneris Vladimirs Marahovskis, bija vajadzīgs tikai apmēram pusotrs gads, lai puisis savu augumu tiktāl pilnveidotu, ka tas ļautu kļūt par Baltijas valstu absolūto čepionu. Turklāt uzņēmīgais puisis nebūt nav no tiem, kuri svarus sāk cilāt jau agrā bērnībā.

Vēl 20 gadu vecumā Eduards svēris vien 59 kilogramus, bet savā otrajā fitnesa treniņā noģībis, jo nav varējis izturēt slodzi. Nu viņš ir piemērs ne tikai Latvijas puišiem - par Eduardu jūsmo visā Baltijā, un viņš lēnām iet vēl tālāk.

"Esmu ļoti laimīgs. Apmēram pirms gada, satiekot savu pašreizējo treneri, viņš man paziņoja - tu būsu čempions. Tev tam ir visi priekšnosacījumi. Vienkārši jāstrārādā.

Divu nedēļu laikā trīsreiz kļuvu par absolūto čempionu, bet tas nav viss - sekoja 1. vietas vēl citās sacensībās. Drusku ir, ko iespringt, bet ieguldītais darbs atmaksājas un ir tā vērts," DELFI Izklaidei priecīgās emocijas atklāj pats fitnesa skaistulis.

Čempiona treneris spriež, ka Eduarda panākumu atslēga bija raksturs un disciplinētība. Treneris smejoties atklāj, ka nezinātājiem reizēm šķiet, ka, lai gūtu panākumus, kultūristiem tikai to vien jādara, kā jācilā smagumus - pēc iespējas vairāk.

"Tas nebūt nav viss. Kultūrisms ietver sekošanu savai ēdienkartei, kaloriju skaitīšanu, noteiktu uztura principu ievērošanu un spēšanu tikt galā ar savām vājībām. Eduardam patīk sastādīt plānus un tad tos īstenot, ievērojot smalkākās nianses. Mēs visu darām ar matemātisku precizitāti, tas arī ir galvenais noslēpums," Eduarda izcilā auguma formulu atklāj treneris.

Pats fitnesa skaistulis gan kā galveno atslēgu uz panākumiem min labu treneri - ja tiks atrasts tāds, rezultāts neizpaliks.

Apņēmīgais puisis pat nedomā apstāties panākumu priekšā. Kā savu nākamo mērķi viņš izvirzījis iekļūšanu Pasaules kausa labāko desmitniekā. Puiša neticamajam slavas gājienam var izsekot viņa Facebook profilā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!