Foto: DELFI

Konkursa Vecmāmiņa 2014 uzvarētāja Vera Loze (attēlā) ne tikai izskatās, bet arī joprojām jūtas kā jauna meitene. Viņa atklāj, ka jaunību sieviete var paildzināt pavisam vienkārši – 40 gadu vecumā dzemdējot bērnu.

"Pirmais bērns man piedzima, kad biju pavisam jauna, bet otrais - 40 gadu vecumā. Sanāk, ka maniem bērniem ir 19 gadu starpība, un es visām sievietēm iesaku bērnus dzemdēt ar tik lielu vecuma starpību - kad viens ir izaudzināts un palaists dzīvē, jālaiž pasaulē nākamo.

Bērns ir jaunības garants - dzemdējot bērnu, sieviete pati kļūst jaunāka. Turklāt mazs bērns garantē arī fiziskās aktivitātes - nemitīgi jāskrien viņam pakaļ, jāspēlējas, jāiet staigāt pa parkiem. Sieviete vienkārši nevar novecot, ja audzina vēl nepilngadīgu bērnu," sarunā ar DELFI Izklaide savu jaunības noslēpumu atklāj Latvijas skaistākā vecmāmiņa.

Vecākā atvase jau dāvājusi Verai divus mazbērnus, kamēr jaunākais dēls nupat izskolots un palaists dzīvē. Vera ļoti lepojas ar to, ka dēlu audzinājusi pati bez auklīšu palīdzības, bet dēls izaudzis gudrs un īsts Latvijas patriots.

"Manī pašā sajaukušās poļu, baltkrievu, latviešu un lietuviešu asinis. Svarīga arī ģenētika - arī mana mamma joprojām labi izskatās. Lai saglabātu jaunību, svarīgi arī būt aktīvai. Es pati eju uz baseinu, dejoju, braucu ar riteni.

Katru rītu mājās vingroju, bet diētas gan neievēroju. Jādomā par seju un augumu kopumā, bet diētu ievērošana bojā sejas ādu. Dzīvoju Jūrmalā, tāpēc varu bieži nodoties aktivitātēm svaigā gaisā. Un vēl katrai sievietei obligāti vajadzīgs kosmetologs," sava labā izskata nosacījumus uzskaita Vera.

Protams, svarīgs esot arī pozitīvs skatījums uz dzīvi - Verai ir daudz draugu un ar visiem cilvēkiem viņa cenšas rast pozitīvu kontaktu, kas atspoguļojas arī viņas sejā. Jau janvārī Latvijas skaistākā vecmāmiņa dosies uz Bulgāriju, lai pārstāvētu valsti pasaules skaistāko omīšu konkursā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!