Foto: Publicitātes foto

Pasaulē aizvien lielāku popularitāti iemanto kompānijas TaTa Top ražotie krūšturi – bikini augšiņa ar diviem rozā krūtsgaliem auduma virspusē.

Lai gan no pirmā acu uzmetiena šķiet, ka tas ir kāds nevainīgs jociņš, patiesībā šiem krūšturiem ir dziļa ideoloģiska jēga un feminisma filozofijas segums.

Lieta tāda, ka daudzviet pasaulē vīriešiem ir ļauts publiskās vietās uzturēties ar atsegtu ķermeņa augšdaļu, turpretī sievietēm nē, tāpēc krūšturu autori ironiskā veidā apspēlē šo aizliegumu.

"Kāpēc sievietes nedrīkst staigāt atsegtām krūtīm? Vai tiešām ir tik liela atšķirība starp vīriešu un sieviešu krūtsgaliem? Vai patiesā problēma ir tikai krūts audos, vai tomēr sieviešu krūtsgali vienmēr tiek asociēti ar vagīnu?

Vai atkailināti sieviešu krūtsgali ir pasaulei tik aizvainojoši, ka tie vienmēr jāapsedz? Kas tad sievietēm jādomā par savu ķermeni - ka viņš no tā būtu jākaunas?" savā mājaslapā raksta idejas autores Robina Greivsa un Mišela Litla.

Šo sieviešu ideja aizsākusi arī kādu citu kustību - Free the Nipple, un tajā piedalījusies arī, piemēram, Brūsa Vilisa un Demijas Mūras meita Skauta Vilisa.

Šo kampaņu aizsāka kino režisore Lina Esko no Ņujorkas, un tajā iesaistījušās simtiem sievietes, kuras, uzsver šos dubultās morāles standartus, šķietami kailām krūtīm klīst pa Ņujorkas ielām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!