Foto: Privātais arhīvs

Latvijas fotomākslā sevi pieteicis jauns, daudzsološs debitants – Adam Blake. Puisis, kurš plašāk pamanīts pēc sadarbības ar populāro Baltic Rating, atklāj, ka vēl esot tikai sava ceļa sākumā, taču jau ir visai pārliecināts par savu stilu un to, uz kurieni dodas.

"Fotomāksla mani ir uzrunājusi jau kopš dzimšanas. Nodarboties ar to vēlējos jau sen, bet diemžēl ne vienmēr viss izdodas, kā vēlētos. Savu pirmo un pašreizējo fotokameru iegādājos 2015. gada sākumā.

Protams, sākumā tas bija vairāk kā hobijs, vaļasprieks, brīvā laika aizpildīšana. Tad es vēl nenojautu, ka varētu ar to kaut kur nonākt. Aptuveni pusgadu atpakaļ tuvinieki mani iedrošināja, ka varu ar to tālu tikt. Tā nu es sāku," sarunā ar DELFI Izklaidi savu ceļa sākumu atceras Blake.

Jaunais talants ir pārliecināts, ka lielie panākumi viņam vēl tikai priekšā. "Esmu svaiga gaļa šajā būrī. Varu tik piebilst to, ka progresēju strauji. Ideju bagāts! Pats sevi neuzskatu par fotogrāfu, bet gan par puisi ar kameru, kam sanāk.

Nav man aprīkojums kā profesionālim, bet pagaidām arī pusprofesionālais nepieviļ," godīgi atklāj Blake. Jauno mākslinieku vairāk interesē tematiski projekti, ne privātpersonu fotosesijas. Tiesa, nupat viņš iemēģinājis roku arī šajā lauciņā, fotografējot skaisto Yanu Bruk projekta Baltic Rating reklāmas vajadzībām. Un viņam atkal izdevies.

"Man bieži tiek uzdots jautājums: "Kāpēc tavas bildes ir tik drūmas, tumšas un bēdīgas?" Es vienmēr skaisto esmu saskatījis tajā, kas citiem liekas tumšs vai nesaprotams. Tāds ir mans stils, mans piegājiens.

Tāds ir mans skatījums. Es atspoguļoju mūsu dzīves gaišās puses pretstatu. Arī tumsai ir savs valdzinājums, un tieši tas ir tas, ko vēlos jums parādīt! Kā es pats saku par savu "odziņu" : "I'm a good example of a bad example" (Esmu sliktā piemēra labais piemērs).

Manas noslieces – mode, hiphops, reps, underground, tumsa, mistika," savu stilu raksturo pats mākslinieks.

Vairāk par Adam Blake uzzināt, viņa jaunumiem sekot un kopīgiem projektiem vienoties var mākslinieka Instagram profilā vai Facebook lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!