Foto: F64

Par ceturtā talantu šova Dvīņi dzied! sensāciju kļuva māsas Eva un Kaiva Molleres (attēlā) no Alūksnes, kuru versija par grupas Autobuss debesīs dziesmu Div` upītes izsauca zālē vētrainas ovācijas, bet žūrija atzina, ka māsas ir labākās visā šovā. Par panākumiem pārsteigtas arī pašas dziedātājas.

"Ar mūziku saistītas esam jau no pašas bērnības - mācījāmies Alūksnes mūzikas skolā, bet pašlaik Latvijas Mūzikas akadēmijā studējam mūzikas pedagoģiju un kopā ar Ievu Bistrovu dziedam trio Mia," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Kaiva.

Viņa atzīst, ka dvīnēm esot patiesi liels gandarījums par to, ka priekšnesumu tik labi novērtējusi kā šova žūrija, tā skatītāji, un viņas iekļuvušas finālā. "Tā bija mūsu pirmā uzstāšanās televīzijā, un nebija tā, ka mēs gaidījām uzvaru. Drīzāk uz šovu skatījāmies kā uz piedzīvojumu un iespēju gūt jaunas emocijas," stāsta jaunā dziedātāja.

Pēc šova meitenes saņēmušas uzslavas no skolasbiedriem, atbalstītāji raksta sirsnīgas vēstules sociālajos tīklos, bet vieni no kvēlākajiem māsu līdzjutējiem bijuši bērniņi - Molleres strādā par mūzikas skolotājām bērnudārzā. Mazie jau pirms šova nosolījušies, ka svētdienas vakarā paliks augšā tik ilgi, kamēr beigsies dvīņu šovs, kurā uzstājas viņu skolotājas.

Kaivai un Evai viņu neskaitāmās dvīņu kopīgās īpatnības palīdzot pat skatuves darbībā. "Mums uz skatuves ir īpaša saikne: ja sajaucam dziesmu, abas sajaucam vienādi - nav tā, ka viena turpina dziedāt pareizi. Mums pat bijis tā, ka redzam vienādu sapni, bet Jaungadā abas izlējām vienādas laimītes," par interesantajām sakritībām stāsta Kaiva.

Ja pēc uzstāšanās šovā talantīgās māsas saņems jaunus piedāvājumus kur uzstāties, viņas ar prieku piekritīs, lai gan slava neesot bijis viņu pašmērķis un arī finālā viņas uz uzvaru necer. "Finālam gatavosim kaut ko no Imanta Kalniņa, jo mums ļoti patīk viņa mūzika, braucam arī uz Imantdienām. Sadarbošanās ar Imantu Kalniņu varētu būt mūsu pārdabiskais sapnis.

Uzskatām, ka to, ko izpilda Turaidas roze, neviens parasts mūziķis nevar izdziedāt - tas ir kaut kas izcils un tas ir jāmācās," par dižo komponistu sajūsminās māsas.

Finālā viņas vēl veiksmi arī konkurentiem, bet pašas cer uz milzīgā fanu pūļa atbalstu, kurā ietilpst kursabiedri un pasniedzēji, kolēģi un bērnudārza bērni, draugi no Cēsīm, muzikālie kompanjoni un, protams, visi televīzijas skatītāji, kurus uzrunājis māsu dziedājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!