Foto: DELFI
Pērn tapa zināms, ka pašmāju "pagrīdes" mūzikas mīļotāju aprindās iecienītās grupas "D.Day’s Family" sastāvam pievienojies Jānis Kronbergs (agrāk – Blūms), kuru ar skatuves vārdu Snake plašāka sabiedrība savulaik iepazina televīzijas šovā "Talantu fabrika". Šopavasar muzikālā apvienība klausītāju novērtējumam sniegusi dziesmas "Astronaut" video.

Grupas daiļrades cienītājiem nav svešs apvienības skaņdarbs "Kosmonauts". Nesen kompozīcijai tapusi angliskā versija "Astronaut", kuras video ierakstā piedalījies arī viesmākslinieks – deviņus gadus vecais Justs. Zēns ir grupas ģitārista Paula Kravaļa dēls un ģitārspēles skolnieks.

Jāatzīmē, ka decembrī apritēs 15 gadi, kopš grupas solists Jānis ar skatuves vārdu Snake uzvarēja šova "Talantu fabrika" otrajā sezonā. Pēc triumfa viņš sāka strādāt "Radio SWH" un arī koncertēja, bet daudz lielāku uzmanību par viņa profesionālo darbību izpelnījas atkarība no alkohola un citas likstas.

Kādu laiku pagrozījies publiskajā telpā, Sneiks pazuda no aprites. Gadiem ilgi par viņa gaitām nekas nebija zināms, bet pērn viņa vārds atkal izskanēja ziņu virsrakstos – pievienošanās grupai "D.Day's Family" kļuva par viņa lielo atgriešanos.

Grupu radusies, apvienojot grupu "D.Day's Rabbit" un "Ādamsu famīlijas" nosaukumus. Sneiks tajā nokļuva, pateicoties draudzībai ar sitaminstrumentālistu Raiti Dziedātāju, kurš puisi iepazīstināja ar grupas ģitāristu Paulu Kravali jeb Kurmi. Pēc noklausīšanās tika pieņemts lēmums Jāni uzņemt grupā.

Pērn sarunā ar "Delfi Izklaidi" Sneiks atzina – pēc uzvaras "Talantu fabrikā" viņš sācis "dūšīgi dzert un gandrīz nodzēries līdz nāvei". Atkarības dēļ viņš zaudējis darbu un pārtrauktas vairākas sadarbības.

Tiesa, nu jau mūziķis nedzer vairāk nekā 10 gadus, un lielu lomu ceļā uz dzīvi skaidrā spēlējusi viņa sieva Iveta, kuras atbalsts palīdzējis izķepuroties no alkohola purva.

"Ir pagājuši desmit gadi, kopš nedzeru. Kad pārtraucu dzert, tā bija jauna un pārsteigumiem pilna dzīve. Es nezināju, ka var dzīvot skaidrā. Nezināju, ka var nebūt paģiras. Es biju tuvu tam, lai dotos uz otru pusi. Godīgi sakot, es jau paskatījos, kas mani sagaida tur. Nekas labs tur nebija, tāpēc nolēmu aizkavēties šeit," pērn stāstīja Sneiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!