Foto: AFI/DELFI
Tiem, kuri seko līdzi aktualitātēm Latvijas "pagrīdes" mūzikā, nav garām paslīdējis fakts, ka pašmāju muzikālās apvienības "D.Day's Family" rindām pievienojies Jānis Kronbergs (agrāk – Blūms), kuru savulaik plašāka sabiedrība iepazina šovā "Talantu fabrika".

Decembrī apritēs 14 gadi, kopš puisis ar skatuves vārdu Snake uzvarēja šova "Talantu fabrika" otrajā sezonā. Pēc triumfa viņš sāka strādāt "Radio SWH" un arī koncertēja, bet daudz lielāku uzmanību par viņa profesionālo darbību izpelnījas atkarība no alkohola.

Kādu laiku pagrozījies ziņu virsrakstos, Sneiks no publiskās telpas pazuda, un gadiem ilgi par jaunā vīrieša gaitām nekas nebija zināms. Lai gan viņš šajā laikā muzicējis dažādās apvienībās, jo, kā pats saka, no mūzikas gluži tāpat kā no mafijas nevar aiziet pavisam, tieši pievienošanās grupai "D.Day's Family" kļuvusi par viņa lielo atgriešanos.

"Pēc šova sāku dūšīgi dzert. Gandrīz nodzēros līdz nāvei," sarunā ar "Delfi Izklaidi" godīgi atzīst Sneiks. Viss beidzies ar to, ka viņš zaudējis darbu radio un arī citas sadarbības pārtrauktas.

"Tad man radās jauna prioritāte – es nolēmu pātraukt dzert. Lietojot alkoholu, man parādījās agresija. Es līdu kauties. Baidījos, ka varu nonākt cietumā. To es negribēju. Tad dūšīgi sāku nodarboties ar dzeršanas atmešanu," stāsta Sneiks.

Neraugoties uz pārdzīvojumiem, vīrietis nav zaudējis savu humora sajūtu, kas arī šova laikā kā magnēts pievilka skatītājus. "Kad atmetu dzeršanu, man ar galvu nebija labi. Arī tagad nav," smejot atzīst Jānis.

Lielu lomu ceļā uz dzīvi skaidrā spēlējusi viņa sieva Iveta. "Ja nebūtu viņas, mēs, iespējams, tagad nerunātu," apliecina Sneiks un nosmej – sieva nebūs priecīga, ka viņš par to publiski runā, bet klusēt par mīļotās atbalstu viņš nevēlas.

"Ir pagājuši desmi gadi, kopš nedzeru. Kad pārtraucu dzert, tā bija jauna un pārsteigumiem pilna dzīve. Es nezināju, ka var dzīvot skaidrā. Nezināju, ka var nebūt paģiras. Es biju tuvu tam, lai dotos uz otru pusi. Godīgi sakot, es jau paskatījos, kas mani sagaida tur. Nekas labs tur nebija, tāpēc nolēmu aizkavēties šeit," skumji smaidot stāsta mūziķis.

Foto: Publicitātes foto
Šovasar viņš uzsācis sadarbību ar grupu "D.Day's Family", kas radusies, apvienojot grupu "D.Day's Rabbit" un "Ādamsu famīlijas" nosaukumus. Tur viņš nokļuvis, pateicoties draudzībai ar sitaminstrumentālistu Raiti Dziedātāju – viņš puisi iepazīstinājis ar grupas ģitāristu Paulu Kravali jeb Kurmi, un pēc noklausīšanās pieņemts lēmums Jāni uzņemt grupā.

Noklausies grupas "D.Day's Family" dziesmu "Kosmonauts"!

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/Kosmonauts.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

"Šis bija tas gadījums, kad uzreiz saproti, ka sanāk. Ir tā dzirkstele, ko vārdos nemaz nevar aprakstīt. Tiesa, ja ir tāds ģitārists, nemaz nevar nesanākt," sarunā ar "Delfi Izklaidi" aizrautīgi par sadarbību ar Kravali stāsta Jānis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!