Puisis, kuru pagājušovasar vairāk iepazinām kā bijušo modeli un dziedātājas LienesCandy (tolaik vēl vienkārši Candy) puisi – Kārlis Venckovičs (attēlā), drīzumā, iespējams, kļūs slavenāks par savu bijušo draudzeni. Ar savu pirmo, guļamistabā ierakstīto dziesmu viņš jau kļuvis par YouTube zvaigzni.

"Dziesma radās kā eksperiments, bet kļuva apskaužāmi populāra. Četru dienu laikā portālā YouTube to jau apskatījušies 2000 cilvēki," par oriģinālā hīta 0503 panākumiem sarunā ar izklaides portālu Mango priecājas Kārlis.

Sasniegt tādu popularitāti ar šo dziesmu sākotnēji vispār nav bijis plānots - tā pat nav tapusi smalkā studijā, bet gan guļamistabā pie datora, tusējoties ar draugiem.

"Redzējām, ka guļamistabā stāv kompis ar mikrofonu un dažādām pogrammām, un tā nu trīs nedēļas nogaļu rezultātā tapa šī dziesma," stāsta puisis, kurš šī eksperimenta dēļ jau kļuvis par īstu interneta zvaigzni.

Lipīgo dziesmu jaunais puisis, kurš sevi dēvē par multimākslinieku, ierakstījis kopā ar Lieni Brikuosku, kura pazīstama kā radio Capital FM dīdžejmeitene un Laura Busuļa draudzene. Lai gan arī Liene projektā iesaistīta pavisam nejauši, redzot dziesmas panākumus, Kārlis sācis apsvērt domu par dueta veidošanu.

Par Kārli Latvija jau dzirdējusi, tiesa, citā sakarā - pirms nepilna gada viņš pāris mēnešus bija kopā ar dziedātāju LieniCandy. Kārlis smejas, ka, pateicoties šim sakaram, viņš ticis pie iesaukas "bijušais modelis", kā viņu nodēvējuši mediji, un tagad asprātgais puisis šo nosacīto iesauku varētu ironiski lietot kā skatuves vārdu.

Par LieniCandy viņš runā nelabprāt, un arī bijušās draudzenes gaitām Jaunajā vilnī neseko. Uz jautājumu, vai Kārlim nav padomā kādas dziesmas ierakstā pieaicināt arī LieniCandy, viņš atbild ļoti pārliecinoši - "Nē, nekādā gadījumā!"

Pagaidām multimākslinieks interneta vidē sevi nosaucis par Kazhaa, taču par to, vai arī turpmāk sevi pieteiks ar šo skatuves vārdu un kā veidosies viņa tālākā muzikālā karjera, puisis vēl ir neziņā - popularitāte nākusi negaidīti un uzkritusi kā sniegs uz galvas. Deju hīts, kas pieteikts ar nosaukumu 0503, jau atskaņots Dzintaru ekskluzīvajā privātajā pludmalē, un cilvēki to uzņēmuši ar ovācijām.

"Dziesma izdevās negaidīti lipīga un atmiņā paliekoša - tagad man prasa, kā radās ideja un kā tas viss tapa, un es pat nevaru atbildēt," stāsta slavenais mūziķis. Iespējams, daļu no panākumiem nodrošinājis arī dziesmas ironiskais teksts, kura autors ir pats Kārlis.

"Tur ir teksts par šņabulīti, ko var saprast arī kā tekstu par čabulīti. Piemēram, "šņabulīt, tevī kaut kas burvīgs mīt, gribu tevi tagad un tūlīt" ar zināmu ironiju izsaka mīlestību pret abiem," teksta divdomību skaidro tā autors.

Rudenī Kārlis gatavojas atvērt savu restorānu Soul Kitchen, kas būšot savdabīga vieta - pa dienu tur varēs paēst, bet vakaros skatīties kino, kā arī ballēties labas mūzikas pavadībā. Šajā izklaides vietā noteikti tiks spēlēta arī Kārļa muzikālā daiļrade, kura līdz tam laikam, cerams, jau neaprobežosies ar vienu vien dziesmu.

"Jau ir radušās idejas, tā kā, ļoti iespējams, turpināsim," turpinājumu sola Kārlis. Drīzumā negaidītu popularitāti ieguvušajam hitam gaidāms arī videoklips.

Kazhaa ft. Lee Brikowskey. 0503

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!