Foto: DELFI

Trešdien, 17. jūlijā, vesels pūlis jauno mūzikas censoņu centās pierādīt savus spēkus Kanāla 2 rīkotā šova Jaunā talantu fabrika atlasē. Jauniešu pūlī bija arī šova Okartes skatuve dalībniece Māra Katarska (attēlā), kura jau paspējusi saņemt negatīvus vārdus no sev tuvajiem cilvēkiem.

"Ejot uz atlasi, nemaz nebiju iedomājusies, ka cilvēkiem varētu būt iebildumi par to, ka vienreiz jau esmu piedalījusies līdzīgā šovā. Vairāki kolēģi un draugi izteica ne visai glaimojošas piezīmes un vārdus, jo radies iespaids, ka vēlos slavu.

Rēķinos, ka arī publiskajā telpā būs negatīvas atsauksmes par manu lēmumu, taču esmu sapratusi, ka jādara tas, ko pati vēlos, un nevajag klausīties sliktajā, ko citi saka. Es taču nebiju vienīgais cilvēks atlasē, kurš jau reiz piedalījies līdzīgā šovā," DELFI Izklaidei stāsta Māra.

2011. gadā, dodoties uz šova Okartes skatuve atlasi, Māra nav zinājusi, ka konceptā bija paredzēts no dalībniekiem veidot grupas. Viņa vēlējusies sevi pierādīt kā solo mākslinieci.

"Toreiz mūs sadalīja grupās. Esmu pārliecināta, ka es nepaspēju un nevarēju sevi parādīt. Man nebija iespējas pierādīt, ka esmu laba dziedātāja. Arī mūzikas stils, kuru izpildīju kopā ar grupu Četri vēji, nebija man tas tuvākais.

Lai gan šovā iegūtā atpazīstamība lieti noderēja, lai atspertos un uzsāktu solo karjeru, uz Okartes skatuvi devos, lai iegūtu jaunas zināšanas, nevis slavu. Esmu koncentrējusies uz izaugsmi, nevis atpazīstamības gūšanu," skaidro Māra.

Arī uz jaunā talantu šova atlasi dziedātāja devusies profesionālu mērķu vadīta, lai piepildītu savu sapni par solo karjeru.

"Pēc dalības Okartes skatuvē, kurā guvām atpazīstamību, ar grupu regulāri koncertējām. Tad nolēmu, ka vēlos pabeigt studijas un tā ir mana prioritāte.

Vairāki cilvēki teica, ka neizmantoju popularitāti, ko man sniedzis šovs, bet es uzskatu, ka nav obligāti jāiet uz visiem pasākumiem un regulāri jāzīmējas tikai tādēļ, lai par tevi neaizmirst.

Jaunajā talantu fabrikā vēlos piedalīties, jo tā būs iespēja strādāt ar profesionāliem mūziķiem. Dons, kurš būs viens no skolotājiem, ir mans elks latviešu mūzikā. Domāju, ka ļoti daudz varu no viņa mācīties. Man arī jau paziņots, ka esmu iekļuvusi otrajā atlases kārtā," priecājas Māra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!