Foto: DELFI
Lai gan jauno mūziķu aprindās pēdējā laikā īpaši modīgi ir reprezentēt sevi ar skatuves vārdu, kurā iekļauts burts "y", tādā veidā jau sagatavojoties iespējamajai karjerai ārpus Latvijas robežām, viena no pazīstamākajām šāda skatuves vārda nēsātājām Katarsky jeb Māra Katarska (attēlā) atzīst, ka nevēlas vairs tikt dēvēta stilīgajā iesaukā.

Modīgo mūziķu skatuves vārdu bums sākās ar šovu Okartes skatuve, kur starp citiem dalībniekiem, kuri uzstājās ar vecāku dotajiem vārdiem, spilgti izcēlās Madara Grēgere, kura sevi reprezentēja oriģinālāk - kā Madry.

Meitene šovā sadraudzējās ar citu talantīgu jauno dziedātāju - Māru Katarsku, un pēc šova abas pat sāka dzīvot kopā. Tā kā meitenes bija nešķiramas, kad runa par ballīšu apmeklēšanu, un pat izveidoja muzikālu duetu, gluži loģiski, ka abas sāka dēvēt par Madry un Katarsky.

Puspajokam rebrendingoties pa jaunajai modei mēģināja arī viņu šova kolēģi Didzis Bordo un Valters Osis, Twitterī paziņot, ka tagad saucas Didzy un Valtersky. Turklāt Madry un Katarsky ir vēl trešā draudzene - dziedātāja Adelīna Jureviča, kuras skatuves vārds, lai cik tas nebūtu neticami, ir Adelly.

Pēdējā laikā ar aktīvo meiteņu tandēmu tusēties sācis arī Raitis Beķeris, un daudzie jautrās trijotnes fani ieteikuši arī puisim ļauties kopējām stila vēsmām un rebrendingoties par Bekersky, kas nenoliedzami skan daudz mūsdienīgāk, nekā vienkārši Raitis Beķeris.

Pats Raitis gan portālam DELFI Izklaide uzsver, ka fanu ieteikumus tomēr vērā neņems un turpinās gūt panākumus ar vecāku doto vārdu, atklājot, ka Māra Katarska arī labprātāk atgrieztos pie saknēm. Māra apstiprina DELFI Izklaidei, ka pati nemaz nav vēlējusies kļūt par Katarsky.

"Tas viss sākās jau Okartes laikos, kad bija Madry. Tā kā bijām sadraudzējušās, dzīvojot iekšā, Haris sāka mani saukt par Katarsky. Nekad tā nav bijusi mana iniciatīva vai vēl vairāk - skatuves vārds," visas jezgas pirmsākumus atklāj Māra.

Dziedātāja gatavojas jauniem muzikāliem iekarojumiem un cer jaunās virsotnes sasniegt ar savu īsto vārdu, atbrīvojoties no šova laikā gūtās iesaukas. "Man labāk patīk, ja mani uzrunā vārdā, kāds man ir - Māra," atklāj jaunā dziedātāja. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!