Starptautiskajā dziesmu konkursā Eirovīzija, kas šogad norisināsies Zviedrijas pilsētā Malmē, mūsu vareno kaimiņvalsti pārstāvēs tatāru dziedātāja Dina Garipova (attēlā), kura slavu iemantoja, uzvarot talantu šovā Голос.

Kā vēsta Krievijas mediji, Garipova konkursā uzstāsies ar dziesmu What If, kuras autori ir divi zviedru producenti un grupas Автограф mūziķis Leonīds Gutkins.

Šogad Krievijā konkurss par Eirovīzijai atbilstošāko dziesmu nenotika, bet īpaša žūrija vienu dziesmu izvēlējās, noklausoties vairākus simtus pieteikumu, kas kopš decembra bija iesūtīti televīzijas Pirmajam kanālam.

Dina Garipova ir 21 gadu veca dziedātāja, dzimusi Tatarstānas pilsētā Zeļenodoļskā. Pagājušā gada nogalē viņa uzvarēja Pirmā kanāla TV projektā Голос, kur par viņas pirmo vieto balsoja vairāk nekā miljons televīzijas skatītāju.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā Krievijas pārstāvji Eirovīzijā tika noteikti ar skatītāju balsoja starpniecību, un pērn visatbilstošākās vairumam šķita udmurtu vecenītes no folkgrupas Бурановские бабушки.

Ar savu dziesmu Party for Everybody viņas palika konkursa fināla otrajā vietā, zviedrietei Lorīnai zaudējot par 113 punktiem.

Konkurss Eirovīzija notiek kopš 1956. gada, bet Krievija tajā piedalās kopš 1994. gada (regulāri, bet ar trim izņēmumiem). Vienīgais Krievijas pārstāvis, kurš uzvarējis Eirovīzijā, ir Dima Bilans ar dziesmu Believe - viņš triumfēja 2008. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!