Foto: EUROVISION/EBU
Negaidīta skandāla epicentrā attapusies grupa "Triana Park" – pēc pirmā mēģinājuma uz lielās "Eirovīzijas" skatuves Latvijas pārstāvjiem pārmet milzu peņa attēla demonstrēšanu uz neona ekrāna.

Pēc tam, kad satrauktie "Eirovīzijas" fani brīvības statujas jeb Mildas rokas kontūru bija noturējuši par lielu falla simbolu, Latvijas delegācijai tika pārmesta šova nepiemērotība pārraidei, kuru skatās arī mazi bērni.

"Delfi Izklaide" steidza sazināties ar Latvijas delegācijas pārstāvjiem, lai noskaidrotu, kā īsti uz skatuves parādījusies penim līdzīgā kontūra.

"Šajā gadījumā ir nostrādājis optiskās ilūzijas efekts, kad patiesībā ir iecerēts kaut kas cits, nekā uztverts no pirmā acu skata," no Kijevas ziņo Latvijas delegācijas vadītāja Zita Kaminska.

Ieviešot skaidrību, jānorāda, ka "Eirovīzijas" oficiālajā "Twitter" kontā publiskotajā foto, kas radīja jezgu, ir redzama viena no Brīvības pieminekļa statujas rokām, kas ārpus konteksta atgādina fallisku simbolu.

Tie, kuri jau satraukušies, ka šaubīgais zīmējums varētu iedragāt grupas "Triana Park" izredzes iekarot Eiropas skatītāju simpātijas vai pat kādu aizskart, var atviegloti uzelpot, jo pārpratums tiks novērsts.

"Cilvēku iztēle ir ļoti plaša, un mēs šo konkrēto zīmējumu koriģēsim, lai samazinātu iespēju saskatīt tur to, kas nav iecerēts," sola Kaminska.

Atgādinām, ka Latvijas pārstāvji ar dziesmu "Line" startēs pirmajā "Eirovīzijas" konkursa pusfinālā 9. maijā, bet šobrīd vislielāko intrigu rada tas, kādu tērpu nozīmīgajam iznācienam būs izvēlējusies grupas soliste Agnese Rakovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!