Foto: DELFI

Populārā pašmāju dziedātāja Linda Leen (attēlā), kura aizvadītās nedēļas nogalē kāpa uz skatuves Summer Sound festivālā, sociālajos tīklos pēc savas uzstāšanās izpelnījusies salīdzinājumu ar amerikāņu dziedātāju Bejonsu Noulzu.

"Linda Leen ir latviešu Bejonsa, un Mika ir vienkārši lielisks. Abi uzspieda pa īstajām pogām un kļuva mazliet vieglāk," sociālajā mikroblogu vietnē Twitter vīteroja kāda festivāla apmeklētāja.

Savukārt kāda cita tvītotāja vēstīja, ka Linda sevi Liepājā pasludinājusi par Eiropas Bejonsu, amerikāņu dziedātājai raksturīgās dejas aizstājot ar ekselentām dziesmām.

"Ja profesionāli un zināmi mūzikas kritiķi kaut ko tādu teiktu un rakstītu, par to varētu sākt diskutēt, taču, manuprāt, ja vienkārši koncerta klausītāji šādu līdzību mūsu daiļradē saskata un par to sociālajos tīklos runā, līdzība vispār nav apspriežama," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta pati Linda.

Mūziķes daiļrade un priekšnesumu pasniegšanas stils jau senāk izpelnījies salīdzinājumu ar populāro amerikāņu dziedātāju - īpaši, kad plašākas publikas novērtējumam tika sniegts Lindas videoklips dziesmai Pink Glasses.

Šī gada sākumā prezentētais videoklips video krātuvē YouTube izpelnījies gan pozitīvas, gan negatīvas atsauksmes, kurās latviešu dziedātājai pat piedēvēts plaģiātisms - kāds komentētājs uzskata, ka dziesma Pink Glasses atgādina Bejonsas hitu Love on Top un Single Ladies (Put a Ring on It) samiksējumu.

Salīdzinājumu ar pasaulslaveno dziedātāju Linda saņēma arī pēc februārī notikušās koncertprogrammas Demo. Sociālajos tīklos viņu dēvēja par dīvu, bet tajā pašā laikā pārmeta, ka viņa pārāk uzskatāmi "kopējusi" Bejonsu.

"Manuprāt, ir lieki te kaut ko salīdzināt. Tas nav nepieciešams. Neviens nevienu nekopē. Katrs mūziķis ir unikāls, nav divu vienādu dziedātāju. Es esmu Linda, tātad oriģināla. Man nav nekāda sakara ar Bejonsu," savu komentāru par šiem salīdzinājumiem sniedz Linda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!