Foto: DELFI

Šonedēļ Rīgā sāksies cīņa par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā jauno izpildītāju konkursā Jaunais vilnis 2014, un, lai gan daļa mūziķu savu dalību konkursa atlasē cenšas pēc iespējas ilgāk paturēt noslēpumā, daži iespējamo konkursantu vārdi tapuši zināmi.

Kā vēsta Jaunā viļņa pārstāvji, Eiropas atlase notiks ceturtdien, 10. aprīlī, un jaunos censoņus vērtēs konkursa galvenais organizators Igors Krutojs, galvenais režisors Aleksandrs Revzins, orgkomitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Šenkmans un konkursa muzikālā producente Anastasija Muhina.

Eiropas atlasē, kā jau ierasts, spēkiem mērosies ne tikai Latvijas izpildītāji, bet arī dziedātāji no ASV, Beļģijas, Izraēlas, Itālijas, Lietuvas, Polijas, Meksikas, Horvātijas un Igaunijas.

Zināms, ka atlasē par tiesībām pārstāvēt Latviju cīnīsies Lauris Busulis, kura brālis Intars 2005. gadā šajā konkursā uzvarēja, šova Okartes skatuve uzvarētājs Mārtiņš Ruskis un par "latviešu Šakiru" dēvētā Jenny May (attēlā).

Tāpat starp potenciālajiem Jaunā viļņa konkursantiem ir arī Latvijas publikai mazāk zināmi vārdi - Nik Anders, apvienība Art De Funk un šova Фабрика звезд 3 uzvarētājs Stass Šurins, kurš 2010. gadā Jaunā viļņa atlasē pat tika līdz braucienam uz finālu Maskavā, bet tur piekāpās grupai Lady's Sweet un PeR puišiem.

Tiek mēļots, ka konkursa atlasē spēkus varētu izmēģināt arī šova Jaunā talantu fabrika uzvarētāja Aminata Savadogo un skandalozais Ainars Bumbieris, bet viņi pagaidām šo faktu nav apstiprinājuši.

Jau vēstīts, ka šogad konkurss Jaunais vilnis norisināsies no 22. līdz 27. jūlijam. Lai gan katru gadu par šī konkursa norisi Jūrmalā tiek lauzti šķēpi, šogad diskusijas Krievijas un Ukrainas konflikta kontekstā bijušas īpaši asas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!