Foto: Itar-Tass/Scanpix
Taisnības teikšana atstāj visnotaļ īpatnēju iespaidu uz cilvēka veselību. Kā noskaidrojuši ASV mediķi - pilnīga atteikšanās no meliem uz nenoteiktu laiku var pamatīgi uzlabot hipertoniķu pašsajūtu.

Kā vēsta ārvalstu mediji, ja desmit dienas saka tikai taisnību, tas ne vien vairo psiholoģisko apmierinātību, bet arī kopumā stiprina veselību - tādu verdiktu pēc vairākiem eksperimentiem izteikuši Notrdamas Universitātes psihologi.

Viņi tāpat norāda, ka cilvēkiem, kuri nejūtas veseli un ir nomākti, jācenšas izmantot šo labas pašsajūtas atgūšanas veidu.

Pētījumos mediķi brīvprātīgos iedalījuši divās grupas: vienā no tām brīvprātīgie teikuši tikai taisnību, bet otras grupas dalībnieki mānījušies, bijuši viltīgi.

Tāpat eksperimenta dalībnieki izgājuši melu detektora pārbaudi un dažādas veselības pārbaudes dažādos eksperimenta posmos.

Pēc desmit dienām ārsti secinājuši: grupā, kurā cilvēki teikuši tikai taisnību, jutušies daudz labāk, ko apliecinājušas arī veselības pārbaudes - izrādījies, ka lielākoties šīs grupas dalībniekiem uzlabojies arteriālā spiediena rādītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!