Foto: Itar-Tass/Scanpix
Krievijā populārais aktieris un televīzijas raidījumu vadītājs Iļja Oļeiņikovs (attēlā) 11. novembrī Pēterburgā 65 gadu vecumā miris no sirds nepietiekamības, kuru saasināja plaušu karsonis.

Kā vēsta Krievijas plašsaziņas līdzekļi, populārā raidījuma Городок (Pilsētiņa) vadītājs jau ilgus gadus cietis no divām hroniskām saslimšanām - aterosklerozes un kakla vēža. Onkoloģiskās slimības ietekmē bija mainījusies arī aktiera balss, kā to varēja dzirdēt pēdējos raidījumos.

"No viņa un viņa dzīvesbiedres Irinas ārsti slēpa, cik tas viss ir nopietni. Bet cilvēki ar medicīnisku izglītību, kas bija redzējuši viņa analīzes, visu saprata. Laika viņam vairs nebija palicis - to es saku kā ārsts," laikrakstam Комсомольская правда atklāja aktiera draugs, ārsts Valērijs Saveļjevs.

Saveļjevs neprecizēja diagnozi, tikai atzīmēja, ka nesen Oļeiņikovam veikts ķīmijterapijas kurss, pēc kura viņa organisms bijis novājināts.

"Nevar viennozīmīgi pateikt, kad tieši viņš saslima. Bet reiz mēs ar Iru par to runājām, un viņa sacīja, ka tas jau turpinās septīto gadu," piebilda aktiera draugs. Viņš arī pastāstīja, ka neilgi pirms nāves aktierim sākts cilmes šūnu terapijas kurss. Viņš uzskata, ka tieši tas varēja izraisīt stāvokļa pasliktināšanos.

"Kad uzzināju par placentas asinīm, es ļoti izbrīnījos, bet nesāku izjautāt. Bet pēc pāris dienām viņam paaugstinājās temperatūra. Un diagnoze, nokļūstot slimnīcā, bija "vīrusa izraisīta sepse", lai gan laboratoriski tas vēl nav apstiprināts," laikraksts citē aktiera draugu.

"Situācijā, kad cilvēks saņem smagu ķīmijterapiju, ir ļoti liels risks kaut ko papildus ievadīt, bet acīmredzot ārsti ķērās pie pēdējā salmiņa."

Aktieris noslimojis visu šā gada vasaru, bet rudenī viņa stāvoklis krasi pasliktinājās. Tomēr vēl desmit dienas pirms nāves Oļeiņikovs nofilmējās savā dzīvē pēdējā raidījuma Городок sērijā. 30. oktobrī Oļeiņikovs kopā ar kolēģi Juriju Stojanovu ieradās studijā, lai ierakstītu kārtējo humora raidījumu, bet viņam kļuva slikti filmēšanas laikā.

Oļeiņikovu aizveda mājās ar 40 grādus augstu temperatūru, un viņš nekavējoties tika nogādāts slimnīcā ar diagnozi "pneimonija". Lai gan sākumā likās, ka viņa stāvoklis uzlabojas, 10. novembrī viņš zaudēja samaņu, un pēc nepilnas diennakts ārsti zaudēja cīņu par aktiera dzīvību.

Aktiera paziņas uzskata, ka viņš būtu varējis nodzīvot daudz ilgāk, ja tik daudz piepūles un līdzekļu nebūtu veltījis mūziklam Пророк, kuru viņš 2006. gadā nolēma iestudēt par savu naudu. Pēc pirmizrādes 2008. gadā kļuva skaidrs, ka tā ir finansiāla neveiksme.  

Oļeiņikovs dzimis 1947. gada 10. jūlijā Kišiņevas ebreju ģimenē kā Iļja Klavers. Beidzis Maskavas Valsts cirka un estrādes mākslas institūtu, bet radošo darbību sācis estrādes ansamblī Фортина, un arī viņa turpmākā karjera lielā mērā saistīta ar humora un izklaides žanru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!