Foto: F64
Dailes teātra aktrise Rēzija Kalniņa (attēlā) vasaras atvaļinājuma laikā atpūtusies gan Latvijā, gan ārzemēs, kur apmeklējusi dažādus ar kultūru saistītus pasākumus. Šonedēļ aktrise atgriezusies no Skotijas, kur apmeklēja starptautisko Edinburgas mākslas festivālu.

"Noskatījos pāris izrādes, kas saistītas ar manu darbu," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Kalniņa. "No Glāzgovas lidoju pirmo reizi, jo pārlidoju no citas valsts uz Glāzgovu, lai varētu atgriezties mājās."

Kalniņa neslēpj, ka viņu ļoti bieži var sastapt lidostā, jo viņa nav no mājās sēdētājām - aktrise ļoti bieži dodas tālākos ceļojumos, kas saistīti gan ar darbu, gan arī atpūtu.

"Arī šovasar izdevās atvaļinājuma laikā pietiekoši daudz reizes izbraukt no Latvijas. Un arī šoreiz, lidojot no Glāzgovas ar aviokompānijas Ryanair lidmašīnu, secināju, ka daudzi Latvijas iedzīvotāji, kuri ir ārzemju viesstrādnieki, brauc ciemos uz savām dzimtajām mājām Latvijā, bet paciemojušies atkal dodas prom. Jā, tas mani pārsteidza," stāsta Rēzija.

Runājot par profesionālo darbību, Kalniņa uzsver, ka jau no augusta sākuma ir atgriezusies darbā un sākusi strādāt pie Fridriha Šillera traģēdijas Marija Stjuarte. Aktrise šajā Dailes teātra sezonas atklāšanas izrādē atveidos Anglijas karalienes Elizabetes lomu.

Taču pēdējā laikā aktrisi visvairāk sarūgtinājusi interneta vide, kurā anonīmi komentētāji cūciskā veidā izgāž savas negācijas un skaudību.

"Es saprotu, ja mani kritizē skatītāji vai teātra kritiķi, nevis interneta anonīmie komentētāji raksta savas rupjības. Kā tie cilvēki nesaprot, ka katrs sliktais vārds, ko viņi uzraksta, materializējas?" Rēzija ir neizpratnē.

Viņa gan apzinās, ka ne jau viena pati var ietekmēt komentētāju attieksmi, un iesaka ikvienam aizdomāties, pirms tiek uzrakstīts kārtējais negatīvais viedoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!