Foto: Vida Press

Kulta seriāla Prison Break (Izlaušanās) zvaigzne Ventvorts Millers (attēlā) atklājis, ka viņam ir homoseksuāla orientācija, vēsta žurnāls People.

Iepriekšējos gados regulāri baumots par Millera iespējamo seksuālo orientāciju, jo viņš nebija redzēts grozāmies dāmu sabiedrībā, tomēr aktieris vienmēr atteicies sniegt kādus komentārus šajā sakarā.

41 gadu vecais aktieris savu seksuālo orientāciju atklājis atklātā vēstulē Sanktpēterburgas Starptautiskā filmu festivāla direktorei Marijai Averbahai, Krievijas cilvēktiesību situācijas dēļ noraidot ielūgumu apmeklēt festivālu.

"Pateicos par jūsu laipno ielūgumu. Kā cilvēks, kas iepriekš izbaudījis viesošanos Krievijā un kura priekštečiem ir saknes Krievijā, es būtu ļoti priecīgs atbildēt apstiprinoši. Tomēr kā homoseksuālam vīrietim man ir jāatsakās," vēstulē raksta Millers.

"Mani ļoti satrauc pašreizējā Krievijas valdības attieksme un apiešanās ar homoseksuāliem vīriešiem un sievietēm. Šī situācija nekādā veidā nav pieņemama, un es nevaru ar tīru sirdsapziņu piedalīties svinīgā pasākumā, kuru rīko valsts, kurā tādiem cilvēkiem kā man sistemātiski tiek liegtas pamattiesības dzīvot un mīlēt atklāti," norāda aktieris.

Millera atklātā vēstule trešdien publicēta ASV geju un lesbiešu tiesību organizācijas GLAAD interneta vietnē.

Jau ziņots, ka pasaulē plašu rezonansi izraisījis Krievijā pieņemtais likums par homoseksuālisma propagandas aizliegumu bērnu un pusaudžu vidū - tas aizliedz izteikumus, ka homoseksuālu cilvēku attiecības ir vienlīdzīgas heteroseksuālu cilvēku attiecībām.

Privātpersonām, kuras izmanto medijus, tostarp internetu, lai propagandētu homoseksuālismu, likumprojektā paredzēti naudassodi līdz pat 100 000 rubļu (1500 latu), bet organizācijām - līdz pat miljonam rubļu. Organizācijas var arī tikt slēgtas uz laiku līdz pat 90 dienām.

Līdzīgi naudassodi attiecināti arī uz ārvalstu pilsoņiem, kuriem var tikt piemērots arī līdz pat 15 dienām ilgs apcietinājums un deportēšana.

Cilvēktiesību aktīvisti un Rietumu valdības šo likumprojektu jau vairākkārt kritizējušas, uzskatot, ka tas tiks izmantots, lai attaisnotu represijas pret gejiem augošās homofobijas apstākļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!