Foto: AP/Scanpix
Jaunā aktrise Elena Peidža (attēlā), kura par lomu kinolentē "Juno" bija nominēta "Oskara" balvai, atzinusies, ka ir lesbiete, raksta žurnāla "Vanity Fair" interneta versijā.

Aktrise piektdien, 14. februārī, pirmo reizi publiski atzinās, ka ir homoseksuāla. Seksuālo minoritāšu atbalstam veltītajā konferencē Lasvegasā Peidža sacīja: "Esmu te, jo esmu lesbiete." Šo viņas paziņojumu sanākusī publika uzņēma ar skaļiem aplausiem.

Savā runā aktrise sacīja, ka viņai ir vēlme palīdzēt citiem homoseksuāli orientētiem cilvēkiem, cerot, ka varēs kaut ko mainīt citu cilvēku attieksmē pret minoritātēm. 

"Esmu nogurusi no slēpšanās. Es daudzus gadus cietu, jo baidījos atklāties," uzrunā sacīja aktrise. Peidža sacīja, ka šī slēpšanās ir ietekmējusi viņu morāli un fiziski, cietušas arī viņas attiecības. 

"Bet tagad es stāvu jūsu visu priekšā. Tas, ko es no šīm sāpēm esmu iemācījusies, ir tas, ka mīlestība, tās sniegšana un saņemšana, ir skaistākā dāvana, ko kādam vari sniegt un saņemt," sacīja aktrise.

Vēl savā uzrunā viņa pieminēja futbola spēlētāju Maiklu Semu, kurš arī nesen atklāja, ka ir gejs.

Kanādā dzimusi Peidža tika nominēta virknei balvu, tostarp "Zelta Globusam" un "Oskaram" par lomu "Juno". Tur viņa tēloja pusaugu grūtnieci. Vēl viņa ir filmējusies filmās "Hard Candy", "Inception", "X-Men: The Last Stand" un citās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!